Citroën Berlingo Electric in april op de markt

 27/12/2012  Yannick Haesevoets  Van
Citroën Berlingo Electric in april op de markt

Citroën presenteert op het Salon in Brussel de Citroën Berlingo Electric. Officieel gaat het nog om een prototype, maar de compacte bestelwagen zal reeds in april 2013 gecommercialiseerd worden.

De Berlingo Electric komt daarmee niets te vroeg, want binnenkort wordt het drummen op de markt van de elektrische bestelwagens. Met de nagenoeg identieke Peugeot Partner Electric en de Nissan e-NV200 krijgt de elektrische Citroën er dit jaar nog een aantal te duchten concurrenten bij.  Het model werd ontwikkeld in samenwerking met de regio Galicië, in Spanje, en zal geassembleerd worden op de productiesite in Vigo.

De architectuur die wordt gebruikt voor de Berlingo Electric, integreert de verschillende elementen van de elektrische tractieketen onder de motorkap vooraan of onder de carrosserie. Een batterijset in 2 delen is volledig ingebouwd onder de vloer achteraan, waardoor een volledig vlak laadoppervlak geboden kan worden, net zoals bij de thermische versies.

De totale nuttige capaciteit van de batterijen, 22,5 kWh, levert een autonomie van 170 km op. Er zijn 2 herlaadmodi beschikbaar via 2 aparte kleppen: ‘normaal’ met een duur van 6 tot 12 uur afhankelijk van de beschikbare intensiteit, en ‘snel’ met een duur van 30 minuten om voor 80% te herladen.

De motor werd ontwikkeld in samenwerking met Mitsubishi Motors Corporation, op basis van hun elektrische tractieketen. Hij biedt een maximaal vermogen van 49 kW (67 pk) met een maximaal aandrijfkoppel van 200 Nm. De transmissie van het vermogen naar de wielen vooraan verloopt via een reductor.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!