China-EU: de truck even snel als de trein?

 29/11/2018  Claude Yvens  Economie
China-EU: de truck even snel als de trein?

Het Nederlandse transportbedrijf Alblas Int. Transport is erin geslaagd om het eerste TIR transport vanaf China naar Europa uit te voeren. Alblas wil nu een doorlooptijd van 10 dagen realiseren, wat sneller zou zijn dan het traject per trein.

Verleden maand realiseerde het Chinese spooroperator ZIH een reis van Luik naar Zhengzhou in twaalf dagen. In 13 dagen heeft Alblas deze keer een succesvolle test uitgevoerd vanuit de grens tussen China en Kazachstan, via de zijderoute naar Polen. Onder TIR Carnet is de lading via Kazachstan, Rusland en Wit-Rusland uiteindelijk gelost in Słubice, Polen.

Een sleutelrol wordt gespeeld door de lokale vestiging van Alblas in Ürümqi, China. Alblas is het enige Europese transportbedrijf wat in China de beschikking heeft over een internationale transportvergunning. Daarmee is het bedrijf in staat om een door-to-door transport oplossing aan te bieden met eigen chauffeurs en eigen vloot.

Volgens Alblas is transport over de weg van China naar Europa, met een potentiele doorlooptijd van 10 dagen, goedkoper dan per vliegtuig en “aanzienlijk sneller dan het traject per trein”.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!