Chevron Lubricants wil met het merk Delo de Europese markt veroveren

 23/05/2018  Claude Yvens  Andere leveranciers
Chevron Lubricants wil met het merk Delo de Europese markt veroveren

In een tijd waarin internationale merken grote opgang maken, is Chevron Lubricants van plan om al zijn smeermiddelen onder eenzelfde merknaam op de markt te brengen. Exit dus voor Texaco Ursa, daar rolt Texaco Delo Europa binnen…

In Noord-Amerika, Centraal-Amerika, Azië-Stille Oceaan, het Midden-Oosten en Afrika is het merk Delo (een letterwoord voor Diesel Engine Lubricating Oil) al goed ingeburgerd. De nieuwe generatie Delo-olie voor de Europese markt moet inspelen op de behoeften van de fleetmanagers, die een lager verbruik, minder frequente olieverversing en een betere bescherming van de motor willen. Om hieraan te beantwoorden, bestaat Delo-olie voor ongeveer een vierde uit Oronite-additieven (een ander merk van Chevron Lubricants, dat in Rotterdam wordt gefabriceerd).

In Europa is het Delo-gamma erg uitgebreid. Het omvat

  • motorolie met een nieuwe formule. De Delo 400 MGX SAE 15W-40, die de Ursa Ultra LE SAE 15W-40 vervangt. Het is een krachtige motorolie met een laag gehalte van sulfaatas, fosfor en zwavel. Ze is bestemd voor trucks die op de weg en op ruig terrein rijden en die zijn uitgerust met SCR- en EGR-systemen en roetfilters. De Delo 400 XLE HD SAE 5W-30 is een synthetische olie die speciaal is samengesteld om brandstofbesparend te werken. Ze voldoet aan de Euro 6-eisen voor de motoren van alle merken.
    Ook de Delo 400 XLE SAE 10W-30- en Delo 400 XSP SAE 5W-40-olie hebben een nieuwe formule gekregen. De eerste beantwoordt aan de ACEA E6/E9-normen. Ze moet de intervallen voor de olieverversing langer maken en vervangt de olie Ursa Ultra LE SAE 10W-30 en de olie Ursa Ultra Synblend SAE 10W-30.
  • transmissieolie (nieuwe formule Delo Syn-AMT XV SAE 75W-90, een synthetische transmissieolie voor gesynchroniseerde manuele transmissies die olieverversingsintervallen van minstens 450.000 km mogelijk maakt, zelfs bij hoge temperaturen een goede smering verzekert en bovendien de wrijvingsweerstand verlaagt; en de Delo Syn ATF XV voor automatische transmissies).
  • kogellagervet Delo Grease ESI HD Moly 3% EP 1, Delo Grease ESI HD Moly 5% EP 2 en Delo Starplex EP 2,
  • tandwielolie Delo Gear CGA SAE 80W-90 en Delo Syn-Gear XPD SAE 75W-85,
  • koelvloeistof.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!