CG Transportgroup herstructureert zijn Distri24 netwerk

 23/09/2015  Claude Yvens  Economie
CG Transportgroup herstructureert zijn Distri24 netwerk

Het salon Transport & Logistics van Antwerpen is de gelegenheid voor Corneel Geerts Transportgroup om zijn honderdste verjaardag te vieren en een nieuwe uitgave van het boek, dat de geschiedenis van dit familiebedrijf vertelt, uit te brengen. Achter hun nieuwe slogan ‘Quality is a Choice, Service is an Art’, gaat een bedrijf in volle verandering schuil, wist CEO Marc Geerts ons te vertellen.

De investering die in mei 2014 door Corneel Geerts Transportgroup gerealiseerd werd, deed het nodige stof opwaaien. En dat zowel door de betekenis ervan op operationeel vlak als door de symbolische waarde. CEO Marc Geerts had immers niet nagelaten de vinger te leggen op de moeilijke werkomstandigheden in Antwerpen door de blijvende mobiliteitsproblemen, die hij het hoofd moet bieden. Een goed jaar later laat de site, die in Maasmechelen van Ziegler werd gekocht, zijn strategisch belang volop voelen.

Marc Geerts: “Vandaag werken zes mensen in Maasmechelen, wat meteen onze volledige transportdienst richting Duitsland is. De site werd initieel onder leiding geplaatst van Ivan Caeremans, de zaakvoerder van Chatruco, het bedrijf dat wij in november 2013 hadden overgenomen. Ivan is een beetje later jammer genoeg overleden en mijn zoon Sven leidt voortaan de activiteiten in Maasmechelen, waar hij zich trouwens ook gevestigd heeft. Stap voor stap zullen wij van Maasmechelen de draaischijf van onze trafieken naar Duitsland, Scandinavië, Turkije en de rest van Oost- en Zuid-Europa maken. Ik wil de zaken niet bruuskeren en de mensen die in Wijnegem werken niet forceren om naar Limburg te verhuizen. Dat zal geleidelijk aan gebeuren. De andere activiteit die we in Maasmechelen kunnen ontwikkelen is opslag. De site is al voor 80% gevuld, maar we hebben nog uitbreidingsmogelijkheden. Op termijn zal Wijnegem vooral instaan voor de goederenstromen naar Nederland en zal het een verankeringspunt met de haven van Antwerpen blijven.”

Tegelijkertijd herstructureert Corneel Geerts Transportgroup zijn Distri24 service volledig. Deze service biedt levering in de Benelux op 24 uur. Van de oude Belgische partners blijft alleen Deny in Rekkem over. Marc Geerts: “Corneel Geerts Transportgroup dekt heel het noorden van België vanaf Wijnegem, Maasmechelen en een gehuurd magazijn in Harelbeke, daar waar we vroeger uitsluitend vanuit Wijnegem werkten. Vandaag organiseren we nachtshuttles tussen Wijnegem en Harelbeke, waardoor we de files kunnen vermijden. Op termijn zoeken we echter naar een meer gepaste oplossing in de streek van Kortrijk.”

Distri24 heeft met CFL Multimodal onlangs een nieuwe partner in het Groothertogdom Luxemburg gevonden. Het filiaal van de Luxemburgse spoorwegen heeft door de overname van de groep Lentz in 2012 een distributieactiviteit ontwikkeld. In Nederland wordt Distri24 vertegenwoordigd door Speedline uit ‘s Hertogenbosch en Sluyter Logistics uit Rotterdam. “Wij zoeken nu een nieuwe partner om Brussel en het centrum van Wallonië te dekken”, gaf Marc Geerts nog mee. “Het moet om een familiebedrijf gaan, dat lid wil worden van de groep en wil investeren in de IT-systemen die wij al gebruiken”, aldus nog Geerts.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!