CEVA Logistics komt nu bijna zeker in handen van CMA CGM

 12/02/2019  Philippe Van Dooren  News Logistics, Contract Logistics
CEVA Logistics komt nu bijna zeker in handen van CMA CGM

Voor de overname van CEVA Logistics door CMA CGM lijkt de laatste rechte lijn ingezet. De Franse groep zegt nu de steun van de top van het bedrijf te hebben en de Europese Unie heeft groen licht gegeven voor de overname. Voorzitter en CEO Rodolphe Saadé zegt dat, eens de controle over CEVA verworven is, CMA CGM een van de wereldleiders wordt in het transport en de logistiek, met 30 miljard omzet en 100.000 werknemers.

CMA CGM biedt 30 CHF per aandeel, wat de directie van CEVA oorspronkelijk te laag vond. Toch steunt ze het samengaan van beide groepen. CMA CGM heeft nu al 33% van de aandelen en is ze overtuigd dat ze boven de 50% zal gaan en zo de controle zal krijgen over de Zwitserse groep. Die zal wel op de Zwitserse beurs blijven. Saadé lijkt zich neer te leggen bij het feit dat een aantal minderheidsaandeelhouders aan boord zullen blijven, vermoedelijk tot de koers tot 40 CHF klimt.

Beide groepen blijven zelfstandig opereren, maar eens de controle verworven, zullen de cijfers van CEVA in die van de Franse groep geconsolideerd worden. Ook diens logistieke tak – CCLog met een omzet van 650 miljoen dollar– wordt in CEVA ondergebracht. De omzet van die laatste is nu 7 miljard dollar.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!