CEO’s uit logistiek bezorgd over onderaannemers
PricewaterhouseCoopers publiceerde de resultaten van de 13de Global CEO Survey, waaruit een aantal interessante trends voor de logistieke sector bleken.Zo maakt 61 % van de CEO’s zich zorgen over de situatie van hun onderaannemers.
Financiering en investeringen
Wat financieringen betreft, is meer dan de helft van de CEO’s van plan hun toekomstige groei te betalen met bankleningen. Bijna tweederde (60 %) is ongerust over de voorwaarden om krediet te kunnen krijgen, die moeilijker zijn dan voor de crisis. Dat kan op twee manieren geïnterpreteerd worden: ofwel is het een slecht voorteken, ofwel zijn er inderdaad lessen uit het verleden getrokken. Tegelijk gaat meer dan de helft er van uit dat hun plannen ingrijpend zullen aangepast worden.
Supply chain evolueert
De CEO’s van de logistieke sector liggen net als hun collega’s uit andere sectoren wakker van het veranderde consumentengedrag. Daar blijft onzekerheid een grote rol spelen, zo gaat 48 % van de ondervraagde CEO´s er van uit dat de crisis een blijvende impact zal hebben op het aankoopgedrag van de consumenten. Tegelijk is 81 % van plan zijn bedrijfsstrategie aan te passen aan de veranderende omstandigheden. In de sector Transport & Logistiek bedraagt dat percentage een nog altijd forse 75. Als die verandering in het koopgedrag van de consumenten er inderdaad komt, zal op korte termijn nog niet meteen te zien zijn dat er voor lokaal geproduceerde producten gekozen wordt. Als dat zou gebeuren, zal de impact op de supply chains zeer diepgaand zijn. Een andere studie van PwC (Transportation & Logistics 2030) geeft aan dat op de lange termijn zo´n trend zou kunnen ontstaan en dat CSR (Corporate Social Responsibility) aan belang zal winnen. De ondernemingen zullen verplicht worden hun ecologische voetafdruk te verkleinen.Wat financieringen betreft, is meer dan de helft van de CEO’s van plan hun toekomstige groei te betalen met bankleningen. Bijna tweederde (60 %) is ongerust over de voorwaarden om krediet te kunnen krijgen, die moeilijker zijn dan voor de crisis. Dat kan op twee manieren geïnterpreteerd worden: ofwel is het een slecht voorteken, ofwel zijn er inderdaad lessen uit het verleden getrokken. Tegelijk gaat meer dan de helft er van uit dat hun plannen ingrijpend zullen aangepast worden.De CEO’s van de logistieke sector liggen net als hun collega’s uit andere sectoren wakker van het veranderde consumentengedrag. Daar blijft onzekerheid een grote rol spelen, zo gaat 48 % van de ondervraagde CEO´s er van uit dat de crisis een blijvende impact zal hebben op het aankoopgedrag van de consumenten. Tegelijk is 81 % van plan zijn bedrijfsstrategie aan te passen aan de veranderende omstandigheden. In de sector Transport & Logistiek bedraagt dat percentage een nog altijd forse 75. Als die verandering in het koopgedrag van de consumenten er inderdaad komt, zal op korte termijn nog niet meteen te zien zijn dat er voor lokaal geproduceerde producten gekozen wordt. Als dat zou gebeuren, zal de impact op de supply chains zeer diepgaand zijn. Een andere studie van PwC (Transportation & Logistics 2030) geeft aan dat op de lange termijn zo´n trend zou kunnen ontstaan en dat CSR (Corporate Social Responsibility) aan belang zal winnen. De ondernemingen zullen verplicht worden hun ecologische voetafdruk te verkleinen.
Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!