[CeMAT 2016] Focus op digitalisering en automatisering

 30/03/2016  Yannick Haesevoets  Contract Logistics
[CeMAT 2016] Focus op digitalisering en automatisering

Van 31 mei tot 3 juni 2016 vindt in Hannover de CeMAT plaats, de vakbeurs voor intralogistiek en supply chain management. Dit jaar zal CeMAT in het teken staan van “Smart Supply Chain Solutions”, met een duidelijke focus op de gedigitaliseerde en genetwerkte waardeketen.

“Industrie 4.0 in de logistieke context is het trendthema van de komende editie van CeMAT”, zegt Dr. Andreas Gruchow, Lid van de Raad van Bestuur van de Deutsche Messe AG, naar aanleiding van de CeMAT Preview in Hannover. “Dit betekent dat alle containers of laadplateaus en transportmiddelen net als de getransporteerde goederen zelf in de toekomst zullen worden uitgerust met intelligentie.”

Logistics IT
CeMAT toont de volledige waaier van producten en oplossingen voor een duurzame en genetwerkte logistiek van de toekomst. Zowel half als volledig geautomatiseerde opslagoplossingen voor magazijnen, autonoom werkende toestellen, innovatieve vloertransportmiddelen, nieuwe stellingsystemen, collaboratieve robots en IT-systemen zullen door exposanten uit de hele wereld aan de bezoekers worden voorgesteld.

Software wint steeds meer aan belang. Met het nieuw centraal tentoonstellingsthema Logistics IT weerspiegelt CeMAT deze ontwikkeling. “Zonder intelligente of smarte IT-oplossingen is de logistiek niet langer denkbaar. IT is een drijvende kracht achter de innovatie in de logistiek. Mobiel internet en het betrekken van elke eindgebruiker bij de procesketen scheppen totaal nieuwe en ongekende mogelijkheden”, benadrukte Gruchow.

SAP
Voor het eerst neemt SAP, de marktleider voor bedrijfssoftware, samen met zes partners als exposant aan CeMAT deel. In het tentoonstellingsdomein Logistics IT in Hal 27 zal het softwareconcern zijn beursdeelname in het teken stellen van het thema “genetwerkte logistiek“. Een hoogtepunt van dit tentoonstellingsdomein is het forum Logistics IT en Automation. Daar zullen IT-experts met gebruikers discussiëren over thema’s als Cloud in de Logistiek, Mobile Solutions, Interfaces + Integratie, Intelligente Tracking & Tracing, Netwerkplanning / Supply Chain Design, Big Data in de Logistiek, WMS, Beeldverwerking in de Logistiek en Virtualisering.

Op de komende editie van CeMAT worden meer dan 1 000 exposanten uit de hele wereld verwacht. Een op de twee exposanten zal uit het buitenland komen. Naast Duitsland zijn de belangrijkste exposerende landen België, China, Frankrijk, Groot-Brittannië, Italië, Nederland, Spanje, Turkije en Zweden.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!