Cargo Lifting presenteert enkele innovaties

 29/11/2018  Jean-Michel Lodez  Van
Cargo Lifting presenteert enkele innovaties

In aanloop naar het Salon Auto-Moto-Van heeft carrosseriebedrijf Cargo Lifting uit Villers-le-Bouillet zijn tweejaarlijkse ‘Dag van de Invoerders – Verkopers – Fleet’ georganiseerd. Tijdens dit event werden er drie zeer interessante nieuwigheden aangekondigd.  

De eerste is een optie voor voertuigen die met centrale vergrendeling zijn uitgerust. Zo is het voortaan mogelijk om met de originele sleutel alle deuropeningen van een licht bedrijfsvoertuig af te sluiten: de deuren van de cabine, de zijdeur(en) van de opbouw, de laadlift (voeding wordt uitgeschakeld) en zelfs de materiaalkoffer die achteraan de cabine is gemonteerd. Een ideale manier dus om diefstal van materiaal te voorkomen en de gemoedsrust van de chauffeur te garanderen. De tweede innovatie is een illustratie van het streven van de opbouwer naar een verbetering van het nuttig laadvermogen. Door gebruik te maken van een lichtere achterkader, een 3 mm dunnere plankenvloer en lichtere materialen voor binnenbekleding en ladingzekering, wordt er zo’n 80 tot 90 kg uitgespaard. In diezelfde logica ging Cargo Lifting voor de Belgische markt in zee met zijn Franse collega Maxicargo die voor BE-uitvoeringen een systeem ontwikkelde om de aanhangwagen vast te maken op een soort van koppelschotel achteraan het motorvoertuig. Op die manier wordt het nuttig laadvermogen verdrievoudigd in vergelijking met een klassiek licht bedrijfsvoertuig.

Tijdens dit event kondigde Olivier Stankiewicz, Gedelegeerd Bestuurder van Cargo Lifting, met trots aan dat de opbouwer dit jaar opnieuw gegroeid is. Tijdens de Brussels Motor Show zal zijn bedrijf een stand van 500 m² inpalmen in Paleis 12, naast de stand van Sortimo. In 2019 zal deze onderneming werk maken van de bouw van een nieuwe opslaghal in de Luikse vestiging.

Lees alles over Cargo Lifting in onze Transport & Van In Belgium directory!

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!