CAI (L’Oréal) rolt inventarisdrone Eyesee uit

 23/01/2019  Philippe Van Dooren  News Logistics, Contract Logistics
CAI (L’Oréal) rolt inventarisdrone Eyesee uit

Het logistieke centrum Cosmétique Active International van L’Oréal in het Franse Vichy heeft gekozen voor de autonome drone Eyesee van Hardis Group om de jaarlijkse inventaris op te stellen. Dankzij deze oplossing kon, in combinatie met nieuwe standaarden voor het etiketteren en het onderverdelen van paletten, de tijd die nodig is om te inventariseren met een factor drie verminderd worden.

Dit zou een doorbraak kunnen betekenen voor de inventarisdrone, want deze beloftevolle techniek loste voorlopig de verwachtingen niet in bij de meeste logistiekers die ze hebben uitgetest (zie ons magazine Link2Logistics Management nr 48)

In het distributiecentrum van CAI in Vichy worden cosmetica van verschillende productiecentra samengebracht om deze naar een vijftigtal dochterbedrijven wereldwijd te verdelen. Het zijn producten van onder andere Vichy, Roger&Gallet en CeraVe. Het magazijn heeft 25.000 paletplaatsen, die tot dan jaarlijkse manueel werden geteld vanuit een tiental hoogtewerkers.

Het inventarissysteem van Hardis – dat sinds enkele maanden ook in de Benelux actief is – werd in juli 2018 door CAI uitgetest in een deel van het magazijn. Volgens Guillaume Bosselin, directeur van het logistieke centrum, kon men zo vermijden dat het gedurende drie dagen werd stilgelegd. De oplossing laat ook toe om tijdens heel het jaar steekproeven te nemen zonder de activiteiten te onderbreken.

Volgens Bosselin was de test succesvol. Dit jaar wordt de inventaris per drone uitgerold in alle centra die CAI beheert.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!