Bubble Post: leveringen in Wallonië en Nederland

 15/09/2015  Claude Yvens  Economie
Bubble Post: leveringen in Wallonië en Nederland

Bubble Post, de Gentse specialist in ecologische stadsdistributie, gaat zijn express leveringsdiensten per elektrische fiets nu ook aanbieden in de Waalse steden Namen, Luik en Bergen. Gelijktijdig lanceert het bedrijf zich met een leveringsservice in Utrecht en Amsterdam ook op Nederlandse bodem.

Het idee om een beroep te doen op cargofietsen om kleine pakketten op te halen en te leveren in de stad werd geboren uit een studie rond taxifietsen, die werd gerealiseerd door de CCO en de CEO van Bubble Post, Michel De Waele en Benjamin Rieder. “Ons onderzoek ging over het transport van personen, maar wij stelden al heel snel vast dat de lokale handelaren ons ook pakketjes wilden toevertrouwen. Zo werd het idee geboren om een fiets met een laadvolume van 1 m³ te ontwikkelen. Het project ging zijn gang en wij lanceerden in 2013 Bubble Post in Gent”, aldus de twee.

Sindsdien heeft Bubble Post zijn leveringsdiensten gelanceerd in acht Vlaamse steden en in Brussel. Vandaag begint het bedrijf met de verovering van Wallonië en Nederland. Gelijktijdig met de komst naar Namen, Luik en Bergen lanceert Bubble Post immers ook express leveringsdiensten in Utrecht en Amsterdam.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!