Brussels Motor Show 2019: iedereen is er

 17/01/2019  Erik Roosens  Van, Vans
Brussels Motor Show 2019: iedereen is er

Op vrijdag 18 januari 2019 gaat op de Heizel het 97ste Autosalon van start met naast auto’s en motoren ook lichte bedrijfsvoertuigen. “De Brussels Motor Show is een benchmark in de wereld van de autosalons”, zegt de directeur van het Salon, Pierre Lalmand. “Alle merken zijn aanwezig en dat is tegenwoordig eerder uitzondering dan regel.”

Ieder jaar in januari heeft Brussel zijn autosalon, in de oneven jaren ook met lichte bedrijfswagens. “De Brussels Motor Show onderscheidt zich doordat het op een cruciaal moment in het commerciële jaar van de exposanten valt”, zegt Pierre Lalmand. “Voor heel wat automerken is de periode rond het salon goed voor maar liefst 20 procent van hun jaaromzet. Commercieel gesproken zet het salon van Brussel doorgaans de toon voor het jaar dat erop volgt.”

#WeAreMobility

Het salon is niet alleen een commercieel maar ook een populair succes, ook het ‘kleine’ salon van de oneven jaren. “De vorige editie in 2017 lokte 437.112 geregistreerde bezoekers”, vertelt Pierre Lalmand. “Een nieuw record voor de onpare jaren en dat ondanks het feit dat het salon een dag minder open was. Elk jaar opnieuw stellen we alles in het werk om onze bezoekers veel meer te bieden dan een gewone statische autotentoonstelling. De totaalervaring blijft centraal staan in onze aanpak en het is dan ook geen toeval dat de gemiddelde bezoeker meer dan vijf uur doorbrengt op ons salon.”

Een van die totaalervaringen is #WeAreMobility in Paleis 10 waar de bezoekers de alternatiefste oplossingen van stadsmobiliteit, micromobiliteit en gecombineerd vervoer kunnen ontdekken. Naast infostands vind je er een testpiste waar je last mile voertuigen zelf kan uitproberen.

TRANSPORTMEDIA in Paleis 12

De Brussels Motor Show – dit jaar een week later dan andere jaren – behoudt de verdeling van 2018. De personenwagens en de bedrijfsvoertuigen palmen zeven paleizen in. De koetswerkbouwers en de specialisten in de inrichting van bedrijfsvoertuigen vind je in Paleis 12 (zie ook apart artikel), waar acrobaten voor animatie zorgen en de wereld van de distributie doen versmelten met die van het circus. In Paleis 12 zal ook de stand van TRANSPORTMEDIA staan.

Most Loved Van Solution

De verkiezing van Most Loved Van – in 2017 geïntroduceerd – is dit jaar voorbehouden aan professionele (btw-plichtige) bezoekers van het salon. Most Loved Van wordt georganiseerd door FEBIAC en haar leden in samenwerking met TRANSPORTMEDIA. Naast de meest geliefde bestelwagen is er ook een prijs voor de Fastest Growing Van, de bestelwagen waarvan de verkoopcijfers het sterkst vooruit gingen in 2018. Dan is er nog de Most Loved Van Solution, de meest geliefde bestelwagenoplossing, die zal worden gekozen uit de verschillende exposanten in Paleis 12.

Voor de professionele bezoekers die aan de verkiezing deelnemen zijn er twee schitterende prijzen: een waardebon van 15.000 euro exclusief btw voor de aankoop van een bedrijfsvoertuig van het winnende merk en een waardebon van 2.000 euro exclusief btw voor de inrichting of uitrusting van een bedrijfsvoertuig bij een van de deelnemende bedrijven die deze producten en diensten aanbieden.

De winnaar van de Most Loved Van wordt op 24 januari bekendgemaakt tijdens een B2B-event in Paleis 12, dat wordt voorafgegaan door een kort debat over een actueel thema en de uitreiking van de Best Selling Van Awards door TRANSPORTMEDIA.

De BMS in de praktijk

De Brussels Motor Show opent zijn deuren voor het grote publiek op vrijdag 18 januari om 15 uur met een ‘avant-première’. Vanaf zaterdag 19 tot en met zondag 27 januari is het salon elke dag toegankelijk van 10.30 tot 19 uur. Er zijn nocturnes tot 22 uur op maandag 21 en op vrijdag 25 januari.

Een standaardticket kost 15 euro. Om de bezoekers aan te sporen online te bestellen, geeft Febiac een korting van 10% op de voorverkoop. “Online je ticket bestellen zorgt er ook voor dat je niet hoeft te wachten aan de kiosken”, zegt Pierre Lalmand. “Je hoeft het ook niet af te drukken. Downloaden op je smartphone volstaat.”

www.autosalon.be

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!