Brussels Airport investeert 100 miljoen euro in Brucargo

 12/03/2018  Claude Yvens  Real Estate
Brussels Airport investeert 100 miljoen euro in Brucargo

In de komende drie jaar zal Brussels Airport 100 miljoen euro investeren in de ontwikkeling van ultramoderne logistieke gebouwen in de vrachtzone Brucargo.

Er komt eerst een nieuwbouw van 50.000 m2 aan de Westkant van Brucargo, specifiek geschikt voor het afhandelen van hoogwaardige en temperatuurgevoelige goederen zoals farmaceutica. Kuehne + Nagel, Dnata en WFS zullen vanuit deze gebouwen vracht vervoeren, verpakken en tijdelijk stockeren.

Brussels Airport zal ook het gebouw waarin Swissport actief is zal de komende drie jaar herontwikkelen. Het gaat in totaal over een oppervlakte van 30.000 m2. Daarnaast zal Brinks in 2019 een bijkomend nieuwe beveiligde opslaginfrastructuur voor zeer waardevolle goederen betrekken en zal Brussels Airport Company investeren in een nieuwe keuringspost van ruim 2000m², ingericht in verschillende temperatuur- en/of lichtzones, voor het tijdelijk onderbrengen en transporteren van verschillende diersoorten.

“Brussels Airport zal met deze investeringen een cruciale draaischijf voor de logistieke keten en het luchttransport in Europa blijven, ten dienste van vele honderden bedrijven in ons land,” licht Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport Company, toe.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!