Brussels Airport gecertificeerd als “excellentiecentrum voor farmaceutisch transport”

 25/11/2014  Claude Yvens  Economie, Economie
Brussels Airport gecertificeerd als “excellentiecentrum voor farmaceutisch transport”

Brussels Airport werd gecertificeerd als “excellentiecentrum voor farmaceutisch transport”. Dit heeft Brussels Airport te danken aan zijn gespecialiseerde cargo-infrastructuur voor het vervoer en de opslag van goederen, die nood hebben aan een koudeketen in het algemeen en van farmaceutische en biotechnische producten in het bijzonder.
 
Op internationaal niveau was luchtvracht tot op heden aan geen enkel certificaat verbonden dat de betrouwbaarheid en de transparantie van de volledige transportketen aangaande de Europese reglementeringen voor het vervoer van farmaceutische producten erkende. De
International Air Transport Association (IATA) heeft dus samen met Brussels Airport een certificatieproject opgezet voor alle partijen, die betrokken zijn bij het beheer en het transport van farmaceutische producten die nood hebben aan het behoud van de koudeketen.
 
De BRUcargo gemeenschap van Brussels Airport is de eerste luchthavengemeenschap ter wereld waarvan de deelnemers het CEIV Pharma (Center of Excellence for Independent Validators Pharma) certificaat ontvangen.

Tagged With: brucargo

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!