Broekman koopt alle warehouses van chemielogistieker VLS in België en Nederland

 29/11/2018  Philippe Van Dooren  Contract Logistics
Broekman koopt alle warehouses van chemielogistieker VLS in België en Nederland

Broekman Logistics heeft alle opslagactiviteiten in de Benelux van de chemielogistieker VLS gekocht. Hiermee verstevigt de Nederlandse groep haar positie in de warehousing van verpakte chemicaliën. De activiteiten in Duitsland en de tankopslag in Gent – een tankterminal van 100.000 m³ –  zijn geen onderdeel van de verkoop.

VLS-Group is een leverancier van geïntegreerde logistiek en toegevoegde waardediensten voor de chemische industrie. Het bedrijf is geboren uit de fusie twintig jaar geleden van Van Ommeren en Pakhoed, wat leidde tot de oprichting van Vopak. In 2003 stootte de fusiegroep de logistieke divisie af via een management buy-out. Sinds 2010 is deze eigendom van de Israëlische groep Gadot.

Die verkoopt alle warehousingfaciliteiten van VLS in België en Nederland aan Broekman Logistics. Dat zijn vijf locaties in Antwerpen en één in Rotterdam-Pernis . “Deze acquisitie is de grootste in ons bijna 60-jarig bestaan. Met het toevoegen van zo’n 150.000 m2 opslagruimte groeit ons portfolio voor overdekte opslag met 40% tot 445.000 m² op 43 locaties wereldwijd”, zegt Raymond Riemen, CEO van de Rotterdamse supply chain dienstverlener.

“Gadot wil zich met het afstoten van de warehousing focussen op zijn core business”, aldus Alain Poublon, CEO van de VLS-Group.

 

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!