Brigade: veiligheid op 360°

 08/09/2017  Claude Yvens  We are Transport 2018, Andere leveranciers
Brigade: veiligheid op 360°

De stand van Brigade op Matexpo is de ideale gelegenheid om het belang van 360°-camerasystemen aan te tonen in de strijd tegen dodehoekongevallen en om manoeuvreren in een moeilijke omgeving vlotter te laten verlopen.

Het Brigade-systeem werkt met vier camera’s die vooraan, achteraan en aan beide zijden van het voertuig worden gemonteerd. De camerabeelden worden gekalibreerd en gereconstrueerd door een centrale verwerkingseenheid die het resultaat daarna naar een scherm in de cabine verstuurt (of, indien mogelijk, zelfs naar het scherm dat in het dashboard is ingebouwd). Er zijn twee mogelijke weergavemanieren: een ‘helikopterzicht’ waarmee je de hele omgeving van het voertuig kan bekijken alsof je er tien meter boven hangt en/of het beeld van één van de camera’s, die telkens een gezichtsveld van 180° beslaan. Het scherm kan ook als ‘splitscreen’ worden geprogrammeerd, om beide weergavetypes tegelijk te laten zien.
“Sinds kort werken we met een nieuwe generatie schermen met beelden van die van veel betere kwaliteit zijn”, vertelt Dirk van Schuylenbergh (Business Development Manager). “Ook is het mogelijk om, als optie, de beelden te bewaren. Dat kan bijvoorbeeld interessant zijn ingeval er een ongeval plaatsvindt, of een poging tot diefstal van brandstof of van de lading.” De camera’s van Brigade kunnen ook met bewegingsdetectoren worden gecombineerd.

Lees alles over Brigade in onze Transport & Van In Belgium directory!

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!