Brigade Electronics introduceert Quiet Vehicle Sounder

 21/01/2019  Claude Yvens  Andere leveranciers
Brigade Electronics introduceert Quiet Vehicle Sounder

Brigade Electronics lanceert in februari de QVS (Quiet Vehicle Sounder), een systeem dat conform is aan de bepalingen van de nieuwe Europese richtlijn met betrekking tot het geluid van elektrische voertuigen.  

Uit onderzoek van het Amerikaanse Department of Transportation blijkt dat elektrische voertuigen 37% vaker betrokken zijn bij ongevallen met voetgangers, dan de conventionele voertuigen. Elektrische voertuigen worden niet opgemerkt als ze onder de 20 kilometer per uur rijden. Dit vormt een nog groter gevaar voor blinde en slechtziende mensen, want deze groep oriënteert zich in het verkeer vooral op het gehoor.

De Europese Unie heeft in 2014 EU beslist via Verordening EU No 540/2014 dat alle elektrische en hybride wagens een artificieel geluid moeten maken bij snelheden tot 20 km/u. Deze verordening wordt van kracht op 1 juli 2019. Dit betekent dat alle nieuwe elektrische voertuigen voorzien moeten zijn van een akoestisch waarschuwingssysteem.  Een jaar later geldt deze verplichting voor alle elektrische plug-in hybrides en brandstofcelvoertuigen. Het geluid moet lijken op een verbrandingsmotor en bestaan uit frequenties die ook voor ouderen en slechthorenden goed waarneembaar zijn. Het volume moet minimaal 56 dB en niet meer dan 70 dB zijn bij 20 km/uur.

Het QVS systeem van Brigade Electronics is gebaseerd op witte ruis,  een multi-frequentie geluid dat directioneel en lokaliseerbaar is, alsmede alleen te horen daar waar het ertoe doet: in de gevarenzone. Dit voorkomt onnodig geluidsoverlast dat in wijde omtrek te horen is.

Lees alles over Brigade in onze Transport & Van In Belgium directory!

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!