Bridgestone lanceert digitale beheersoplossing

 28/09/2018  Claude Yvens  Andere leveranciers
Bridgestone lanceert digitale beheersoplossing

Op de IAA heeft Bridgestone FleetPulse gelanceerd, een nieuwe digitale oplossing ontwikkeld om de exploitatie van vloten te vereenvoudigen, stilstandtijden te verkorten en onderhoudskosten te beperken.

FleetPulse combineert een mobiele applicatie, een gecentraliseerde website en een bandenspanningscontrolesysteem (TPMS). Volgens Bridgestone moet FleetPulse de waarschijnlijkheid van een onvoorziene panne aanmerkelijk verminderen en meer uptime garanderen; 

FleetPulse stuurt de gegevens van het TPMS-systeem van het voertuig door naar de vlootbeheerders. Dankzij de applicatie FleetPulse beschikken de bestuurders, maar ook de onderhoudsteams, over een platform voor de technische controle van voertuigen. Tot nu toe moest dit handmatig gebeuren. Het online portaal FleetPulse biedt vlootbeheerders en onderhoudsverantwoordelijken de mogelijkheid om via de cloud de evolutie van hun volledige vloot op te volgen, met name defecten en schade, maar ook de prestaties van de voertuigen. Ze kunnen de kennisgevingen van de applicatie FleetPulse gebruiken om rechtstreeks gepersonaliseerde verzoeken naar de bestuurders en exploitatieteams te sturen. Ze kunnen hen bijvoorbeeld nieuwe controlelijsten bezorgen of zelfs een voertuig stilleggen.

De applicatie FleetPulse en het toestel voor het TPMS-systeem zullen beschikbaar zijn vanaf september 2018, met een gratis proefperiode. Het toestel voor het TPMS-systeem zal online en bij bepaalde verdelers worden aangeboden. De kostprijs ervan wordt volgens Bridgestone in één jaar terugverdiend. 

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!