Brandweer Harelbeke neemt Iveco Daily reddingsvoertuig in dienst

 31/03/2014  Yannick Haesevoets  Van
Brandweer Harelbeke neemt Iveco Daily reddingsvoertuig in dienst

De firma Vanassche FFE uit Harelbeke heeft onlangs een Iveco Daily 70C17A geleverd aan de brandweer van Harelbeke. De unieke Daily zal ingezet worden voor reddings- en bijstandsoperaties.

Het voertuig is geschikt voor operaties zoals redden van geknelde personen, gaspakinterventies, assistentie van ziekenwagens van de dienst 100, etc. Deze Iveco Daily van het type 70C17A heeft een MTM van 7.000 kg, beschikt over een 125 kW motor en een zware alternator aangedreven door een PTO. In de cabine, tussen de chauffeur en de passagier, zijn er 2 persluchttoestellen die de chauffeur en de passagier van ademlucht kunnen voorzien bij meetopdrachten.

In de speciale opbouw is plaats voorzien voor 4 personen. Aan boord van het voertuig zijn er ook meerdere werktuigen zoals B.V. een hydraulische schaar, gaspakken, verlichtingsapparatuur, een kettingzaag alsook een ladder op dak. Boven elke rolluik is er een LED-armatuur voorzien die zorgt voor de omgevingsverlichting. Op het dak, is er een lichtmast gemonteerd met vier halogeenschijnwerpers van 500 Watt.