BME breidt capaciteit fulfilmentcenter in Genk uit

 17/01/2020  Philippe Van Dooren  News Logistics, E-commerce, ICT & Magazijninrichting
BME breidt capaciteit fulfilmentcenter in Genk uit

BME heeft het jaar ingezet met een uitbreiding van de capaciteit van het magazijn in Genk. “Wij zijn twee nieuwe klanten aan het integreren en hebben voor hen extra rekken geïnstalleerd met zo’n 2.000 legborden aangepast aan hun type producten”, zegt Koen Vanderweyden, business development manager en mede-eigenaar van het Limburgse fulfilment bedrijf.

Deze nieuwe klanten zijn zowel B2B als B2C. “Wij praten nog met zo’n zeven à tien klanten, die we mogelijk de volgende twee maanden zullen integreren. De uitbreiding van de capaciteit van het magazijn maakt het ons dus mogelijk om onze groei verder mogelijk te maken”, voegt hij toe. Vandaag heeft BME zo’n 80 à 90 klanten.

Het magazijn is 5.000 m² groot en is bijna 13 meter hoog. Volgens Vanderweyden is inbreiding nog steeds mogelijk. “We willen de vierkante meters zo efficiënt mogelijk benutten, want bepaalt mee de rentabiliteit. Maar als de groei zich verder zet zoals nu, zullen we binnen twee jaar moeten beslissen of we bijbouwen of op een andere locatie iets opzetten. Maar Genk is eigenlijk een ideale locatie voor onze activiteit”, voegt hij toe.

In 2019 heeft BME een groei genoteerd van 20 à 25%. “Dat is veel, maar eigenlijk te weinig want ook de groei bepaalt de rentabiliteit. Zoals de zaken er nu voorstaan, zullen wij het in 2020 veel beter doen, met 30 à 35% groei”, zegt Vanderweyden nog.

In het fulfilmentcenter in Genk worden producten opgeslagen en gepickt voor zowel B2C als B2C-klanten en zowel voor e-commerce als voor retailers. “De groei lag de laatste jaren vooral in de B2B sector, zodat de verdeling nu ruwweg fifty-fifty is”, klinkt het tot slot.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!