BMC Tugra: de Turken zijn overal!

 24/09/2018  Claude Yvens  Trucks
BMC Tugra: de Turken zijn overal!

Afgezien van de nieuwe Mercedes-Benz Actros zijn de enige nieuwe trucks die op het IAA-salon worden voorgesteld van Turkse oorsprong. Naast de Ford F-Max is er immers ook de BMC Tugra…

BMC was de voorbije jaren uit de schijnwerpers verdwenen en werkte alleen nog mee aan bussen. De kleine Turkse constructeur is er niettemin in geslaagd een gloednieuw gamma te lanceren. Maar laten we meteen maar duidelijk zijn: de Ford F-Max zou zo in elk Europees wagenpark kunnen worden opgenomen (maar laten we toch nog even de resultaten van het verbruik afwachten), de BMC Tugra daarentegen maakt geen enkele kans om bij ons potten te breken (en dat is trouwens ook helemaal zijn bedoeling niet). De stijl van de buitenkant is gewaagd en ook al is er duidelijk moeite gedaan om de Europese cabines te imiteren, de binnenafwerking voert ons jaren terug in de tijd.

Het Tugra-gamma is echter wel al veel uitgebreider dan het Ford-gamma, dat voorlopig beperkt blijft tot een trekker van 500 pk. De Tugra bestaat dus als 4×2- en 6×2-trekker, als motorwagen tot 8×4 en als speciale ‘bouwversie’.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!