Biologistiek op Liège Airport

 20/03/2008  Claude Yvens  News Logistics, Contract Logistics

Toeters en bellen op Liège Airport, met een persconferentie van Waals Minister Jean-Claude Marcourt, de luchthavenautoriteiten en de concurrentiecentra Logistics in Wallonia en Wallonia Biotech Coaching. Doel: lancering van een communicatiecampagne – want dat is het wel degelijk – over de biologistieke troeven van de regio Luik, vooral de luchthaven, dankzij de aanwezigheid van operator TNT.
Op basis van een studie van de “Groupement pour le Redéploiement Economique du Pays de Liège (GRE)”, uitgevoerd door consultant Intraco, zou Luik het Europese Memphis of Singapore van de biologistiek kunnen worden. De biologistiek is de logistiek van producten uit de biotechnologie, hoofdzakelijk medische producten.
Om de biologistieke campagne te ruggensteunen, is een speciale groep opgericht, die een startsubsidie van 250.000 EUR krijgt en o.a. zal deelnemen aan twee internationale vakbeurzen voor de biotechnologie. Interessante positionering: geen enkele regio positioneert zich duidelijk op dat vlak, behalve misschien de regio Basel-Mulhouse. (BDo)

Tagged With: Logistics in Wallonia, TNT, Intraco