Bidfood gaat voor Scania op CNG

 01/02/2019  Claude Yvens  Trucks
Bidfood gaat voor Scania op CNG

Bidfood Flanders (Kruibeke) koos voor milieuvriendelijke vrachtwagens en heeft acht Scania P 280 CNG aangekocht. Die zullen worden ingezet voor de distributie van food en non-food aan grootkeukens. 

 

Bidfood Flanders verdeelt verse, droge en diepgevroren producten aan ziekenhuizen, scholen, hotels, fastfoodketens, tankstations en bedrijfsrestaurants. “Omdat we veelal in stedelijk gebied zitten, willen we nu de kaart trekken van de vrachtwagens op gas. Deze voertuigen zijn duurder in aankoop maar met de subsidies van de Vlaamse overheid zijn ze rendabel over een looptijd van zes jaar naargelang de afgelegde kilometers. Al blijft het koffiedik kijken wat de restwaarde zal zijn over acht jaar,” vertelt vlootbeheerder Dominique Binon.

De CNG-tank is goed voor een actieradius tot 600 km. “Voldoende voor ons distributiewerk”, zegt Binon. De acht Scania P 280 CNG zijn uitgerust met ene korte cabine en Carrier koelgroepen die draaien op de PTO van de vrachtwagen. Dit resulteert volgens Binon in een geluidsarme koelinstallatie. Verder is eveneens een achteruitrij- en een dodehoekcamera geinstalleerd. 

 

Lees alles over Scania in onze Transport & Van In Belgium directory!

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!