Beyers Transport breidt vloot uit met DAFs

 21/10/2016  Claude Yvens  News Transport
Beyers Transport breidt vloot uit met DAFs

Beyers Transport heeft onlangs zijn eerste vijf DAF Euro 6-trekkers bij Turbotrucks Liège aangekocht. het bedrijf uit Grâce-Hollogne is gespecialiseerd in het wegtransport van maritieme containers en wissellaadbakken voor het weg- of spoorwegvervoer.

Naast containertransport Beyers Transport sinds 2013 ook pallettransport, colitransport en groupage aan in de Benelux, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Tsjechië en Slowakije. Het bedrijf beschikt bovendien over een oppervlakte voor opslag op korte, middellange of lange termijn in de onmiddellijke omgeving van Liège Airport in Bierset. Dankzij de toename van de binnenvaart in de haven van Luik kon de heer Beyers zijn activiteiten en dus ook zijn park vergroten naar 13 trekkers en 61 opleggers.
Oprichter Luc Beyers heeft gekozen voor DAF om zijn vloot uit te breiden : “We hebben gekozen voor een DAF FT XF 460 SC omwille van de uitzonderlijke rentabiliteit van het voertuig en de lage operationele kosten. Het brandstofverbruik is met meer dan 5% verlaagd in vergelijking met onze Euro 5-trucks. Ook de gekozen uitrusting zoals de Intarder, minder slijtage van de remmen of de autonome cabinekoeling Dirna, dankzij welke de bestuurders de motor van de trekker niet meer moeten laten draaien om van de gewenste temperatuur in de cabine te genieten, dragen bij tot een beter rendement. Dit laatste zorgt overigens voor een nog groter comfort en tevredenheid van de bestuurders. De Driver Performance Assistant (DPA) is ook een belangrijke tool voor het verbruik. Onze chauffeurs volgen de opmerkingen nauwlettend op en houden rekening met de tips om de beste score te krijgen”, aldus de heer Beyers.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!