Beyers kiest voor de Mercedes-Benz Actros

 26/02/2019  Claude Yvens  Trucks
Beyers kiest voor de Mercedes-Benz Actros

De groep Beyers International is gespecialiseerd in het vervoer van zeecontainers en heeft onlangs vijf Mercedes-Benz Actros 1945 LS-trekkers gekocht. De resultaten van het verbruik van een eerste Actros die de groep al in februari 2018 kocht, hebben directeur Luc Beyers over de streep getrokken.

Luc Beyers startte zijn transportactiviteit in 2000 en specialiseerde zich al snel in voor- en natransport van zeecontainers, met containerterminals in de Autonome Haven van Luik als belangrijkste basis. Die activiteit kent sinds de invoering van de kilometerheffing in 2016 een sterke stijging en ondergaat momenteel een transformatie. Zo legt Luc Beyers uit: “Het grootste deel van ons transport gebeurt in een straal van zo’n 150 km, maar sinds de trein uit China sinds eind 2018 in de terminal in Luik aankomt, hebben we nu bestemmingen overal in Europa.” Beyers International biedt ook opslagmogelijkheden en vervoer via schuifzeilopleggers en diepladers.

Vandaag heeft het bedrijf 28 trekkers en 74 opleggers. Na een eerste test vorig jaar is die vloot nu geleidelijk aan het overschakelen op Mercedes-Benz. De test voor het verbruik in normale verkeersomstandigheden was overtuigend (4 liter gewonnen per 100 km) en dus plaatste Luc Beyers onlangs een bestelling van vijf extra Actros 1945 LS-trailers, met Fleetboard-diensten en Uptime verzekerd door de concessiehouder CAR Avenue.

Lees alles over Mercedes-Benz in onze Transport & Van In Belgium directory!

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!