Bewel en Scania investeren 10 miljoen euro in distributiecentrum in Opglabbeek

 12/07/2018  Philippe Van Dooren  News Logistics, Contract Logistics, Real Estate
Bewel en Scania investeren 10 miljoen euro in distributiecentrum in Opglabbeek

Door de groei van de activiteiten in het Scania Parts Center in Opglabbeek – dat instaat voor de wereldwijde distributie van onderdelen van Scania-vrachtwagens – moeten de verpakkingsinstallaties uitbreiden. Het Limburgse maatwerkbedrijf Bewel, dat in house de verpakkingsactiviteiten verzorgt, gaan daarom 10 miljoen euro investeren in een nieuwbouw naast het logistiek centrum. Scania zal het gebouw integraal huren.

Bewel ondersteunt Scania al meer dan 10 jaar in het verpakkingswerk. Het verzorgt een aantal repetitieve taken die niet te automatiseren zijn. Het gaat meestal om het verpakken van materialen die leveranciers in bulk aanleveren, zoals schroefjes, rubbertjes, oliefilters en motorcilinders. Zo’n 100 medewerkers van het maatwerkbedrijf verpakken deze onderdelen individueel (‘fine pack’) of stellen onderhoudskits voor dealers en garages samen. In totaal verwerken ze in Opglabbeek meer dan 25.000 verschillende onderdelen.

De activiteiten in het Scania Logistics Parts Center groeien met zo’n 5% per jaar. “Het huidige gebouw is te klein geworden”, zegt Johan Bongaerts, algemeen directeur van Bewel. “Daarom  wordt een nieuw gebouw opgetrokken, vlak achter de huidige werkplaatsen”. Het project van 16.000 m² is klaar in december 2019. Er komen 25 arbeidsplaatsen bij.

 

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!