Best Professional Pickup

Op 27 juni 2019 brengen TRANSPORTMEDIA, FEBIAC en TRAXIO de volledige LCV-markt in België samen. We willen hiermee de LCV-sector in een positief daglicht zetten en zijn beste vertegenwoordigers jaarlijks een moment van glorie bezorgen. Het evenement gaat door bij de Waerboomhof in Groot-Bijgaarden.

Eén van de meest begeerde prijzen op de avond zal zonder twijfel de BEST PROFESSIONAL PICK-UP zijn. En het zijn jullie, lezers van de site Transportmedia, die gaan stemmen voor jullie favoriete pick-up, uit een lijst van de volgende vier kandidaten: Ford Ranger, Mercedes X-Klasse, Renault Alaskan en Volkswagen Amarok.

U kent reeds uw favoriet? Ga meteen naar het stemformulier! »


Ford Ranger

De nieuwste Ford Ranger combineert betere prestaties met een brandstofverbruik dat tot 9 % lager ligt. Het gamma motoren omvat nu de 2.0 EcoBlue biturbodiesel met 213 pk en 500 Nm koppel, evenals een nieuwe automaat met tien verhoudingen. Opvallend zijn tevens de standaard Pedestrian Detection, Intelligent Speed Limiter en Active Park Assist. Ook het topmodel Ranger Wildtrak en de luxueuze Ranger Limited kunnen uitpakken met nieuwe voorzieningen, waaronder een ‘easy lift’-kofferklep. Met zijn toonaangevende doorwaaddiepte van 800 mm en zijn bodemvrijheid van 230 mm werd de nieuwe Ranger ontworpen om zelfs de meest extreme terreinen in alle comfort het hoofd te bieden. Die terreincapaciteiten worden aangevuld met een sleepvermogen tot 3.500 kg en een uitzonderlijk laadvermogen tot 1.252 kilogram.

Renault Alaskan

Met de Alaskan heeft ook Renault zijn pick-up in het premium segment, voorzien van grote luxe en extra uitrusting. Toch werden de utilitaire eigenschappen niet vergeten met onder meer een trekkracht van 3500 kg. De introductie van een versterkte achtervering met vijf veerbladen laat toe 127 à 146 kg laadvermogen te winnen. Dat laadvermogen loopt nu op tot 1,1 ton. De Alaskan krijgt nu tevens schijfremmen op de achteras en functies zoals een automatische noodrem, Trailer Sway Assist (tegen het zwaaien van de aanhangwagen), en dynamisch controlesysteem en het nieuwe multimedia systeem van Renault.

Mercedes-Benz X-Klasse

De Mercedes-Benz X-Klasse is een echte Mercedes-Benz in het segment van de pick-ups. Hij is gebaseerd op de Nissan pick-up, maar dan met een aangepast chassis, luxe interieur en eigen koetswerkdelen. Zo werd hij langer, breder en hoger. Als basismotor wordt een zuinige 2,3-liter diesel aangeboden met 160 of 190 pk. Het topmodel in het gamma is een X 350 d4MATIC met een 3-liter V6 van 258 pk, de 7G-Tronic Plus automatische versnellingsbak en elektronische gestuurde vierwielaandrijving. Deze biedt verbluffende prestaties, zowel op de baan als in het terrein. De chauffeur wordt daarbij bijgestaan door tal van assistentiesystemen en veiligheidsvoorzieningen.

Volkswagen Amarok

Geen andere pick-up biedt zo veel ruimte tussen de wielkasten als de Amarok. Dankzij de laadbreedte van 1222 mm kunnen zelfs europallets dwars worden geladen. Het totale laadoppervlak is 2,52 m². De stoere pick-up van Volkswagen heeft nog meer troeven, zoals een laadvermogen van 842 kg (optioneel 985 kg), een trekvermogen van 3500 kg en ongekende rijeigenschappen zowel op als naast de weg dankzij de 4Motion vierwielaandrijving en de nieuwe 3-liter V6-motoren (150 kW/204 pk en 190 kW/258 pk). Een overboostfunctie op de sterkste motor verhoogt het vermogen gedurende korte tijd tot maximaal 200 kW (272 pk), afhankelijk van de rijomstandigheden.

Er zijn voor de Amarok twee afwerkingsniveaus: Comfortline en Highline.

 

Stem op uw favoriet!