Best Professional Pickup

Op 21 juni 2018 brengen TRANSPORTMEDIA, FEBIAC en TRAXIO, met de actieve medewerking van Touring, de volledige LCV-markt in België samen. We willen hiermee de LCV-sector in een positief daglicht zetten en zijn beste vertegenwoordigers jaarlijks een moment van glorie bezorgen. Het evenement gaat door bij de Waerboomhof in Groot-Bijgaarden.

Eén van de meest begeerde prijzen op de avond zal zonder twijfel de BEST PROFESSIONAL PICKUP zijn. En het zijn jullie, lezers van de site Transportmedia, die gaan stemmen voor jullie favoriete pickup, uit een lijst van de volgende 4 kandidaten: Ford Ranger Black Edition, Mercedes X-Klasse, Renault Alaskan en Volkswagen Amarok.

U kent reeds uw favoriet? Ga meteen naar het stemformulier! »


Ford Ranger Black Edition

Gelanceerd in 2016 met een nieuw koetswerk, een luxueuzer interieur, een verlaagd verbruik, krachtigere motoren én meer technologie blijft de Ford Ranger bevestigen. De efficiënte motoren zijn tot 17 % zuiniger zijn dan hun voorgangers. De verbeterde 2,2-liter TDCi dieselmotor levert nu 160 pk, de 3,2-liter vijfcilinder TDCi motor 200 pk. Klanten krijgen de keuze tussen een handgeschakelde zesversnellingsbak en een zestrapsautomaat en tussen vier- en voorwielaandrijving. De Black Edition met zijn speciale lak en uitrusting heeft altijd 4×4-aandrijving.

Mercedes-Benz X-Klasse

Pick-ups horen steeds meer thuis in het luxesegment en zijn minder pure bedrijfsvoertuigen. De Mercedes-Benz X-Klasse is daarvan een goed voorbeeld. Hij is gebaseerd op de Nissan pick-up, maar dan met een aangepast chassis, luxe interieur en eigen koetswerkdelen. Zo werd hij langer, breder en hoger. Als motor wordt een 2,3-liter diesel aangeboden met 160 of 190 pk. Het nieuwste alternatief is het topmodel X 350 d4MATIC met een 3-liter V6 van 258 pk, de 7G-Tronic Plus automatische versnellingsbak en elektronische gestuurde vierwielaandrijving.

Renault Alaskan

De Alaskan bouwt verder op de gedegen reputatie van de partner van Renault op dit vlak (Nissan). Ook dit is een pick-up die vooral het premium segment viseert met luxe en extra uitrusting. Toch werden de utilitaire eigenschappen niet vergeten met onder meer een trekkracht van 3500 kg. Onder de stoere motorkap huist een 2,3-liter met 160 of 190 pk (tot 450 Nm koppel), gekoppeld aan een manuele of automatische versnellingsbak en vierwielaandrijving.

Volkswagen Amarok

De Volkswagen pick-up Amarok kreeg in zijn jongste versie een krachtige V6-motor met een vermogen van 258 pk en een maximumkoppel van 580 Nm. Er zijn trouwens ook varianten met 163 pk en binnenkort zelfs een nog sterker type. Met die sterke aandrijflijn heeft hij geen moeite om de vier wielen aan te drijven en tot 3500 kg te trekken. Het laadvermogen in de laadbak bedraagt 1000 kg. Aan het interieur is te merken dat deze pick-up mikt op het premium segment in deze klasse van lichte bedrijfsvoertuigen.

Stem op uw favoriet!