Best of Wallonia 2019 verenigt het kruim van de sector in Namen UPDATE

 18/04/2019  Redactie  News Logistics
Best of Wallonia 2019 verenigt het kruim van de sector in Namen UPDATE

Het gloednieuwe event Best of Wallonia maakt op 28 mei 2019 van Namen de logistieke hoofdstad van Wallonië. Het networking platform presenteert zich als een nieuwe genre van een vakbeurs, waarbij informatie en netwerking gecombineerd worden. 

De eerste editie van Best of Wallonia zal plaatsvinden op 28 mei 2019 in Namur Expo. Er zullen een VIJFtigtal exposanten aanwezig zijn voor een bijzonder rijk gevuld programma van netwerking en het delen van ervaring. De hele dag zullen er bovendien verschillende, sterk aanvullende evenementen plaatsvinden:

 • om 9.30 : een Job Day georganiseerd door TL Hub, het belangrijkste Belgische platform voor het zoeken naar werk in transport en logistiek, met de samenwerking van Forem, randstad en Tempo Team. Deze Job Day zal aanwervers niet alleen de mogelijkheid geven kennis te maken met hun toekomstige werknemers, maar evenzeer met de laatstejaars studenten van de hogescholen in Wallonië, die een opleiding logistiek aanbieden
 • om 10.30 : een exclusieve ontmoeting tussen journalist Christophe Deborsu en Jean-Jacques Cloquet, Manager van het Jaar 2018. Hij komt er zijn visie op de bedrijfswereld uiteendoen.
 • om 14.00 : de conferentie, onder auspiciën van het Awex, over de kansen en mogelijkheden die de komst van grote Chinese firma’s met zich meebrengt voor transporteurs en logistiekers.
 • om 17.00 : de Algemene Vergadering van Logistics in Wallonia, een Competentiepool toegewijd aan de sector Transport, Logistiek en Mobiliteit in Wallonië met meer dan 300 leden,
 • de tweede Gazellen Transport & Logistics Wallonië, georganiseerd in samenwerking met Trends Top, waarbij de ondernemingen gelauwerd worden die de grootste groei kenden tijdens de afgelopen vijf jaar. De eerste editie van de Gazellen, in mei 2017, beloonde de bedrijven Frederic ’s Heeren (Hannut), VDW Trans (Ghislenghien) en STEF Logistics (Saintes).
 • Na de ceremonie kunnen de genodigden van de Gazellen genieten van een diner bereid door Lionel rigolet (Comme Chez soi) en van een ‘live’ concert.

Doorlopend

 • een demo zone voor vorkheftrucks en logistiek materieel georganiseerd door Atrium
 • een Chinees paviljoen georkestreerd door AWEX, om kennis te maken met Chinese logistieke bedrijven als mogelijke, lokale, toekomstige partners
 • een paviljoen opgezet door DPVNI dat de vier binnenhavens van Wallonië groepeert (Liège, Namur, Charleroi en PACO) om de modale transfert in het transport van goederen te bevorderen

Best of Wallonia 2019 krijgt tevens de steun van Febetra en UPTR, twee wegtransportfederaties die actief zijn in het Waalse Gewest. Dit nieuwe evenement zal dus bestaan uit een ideale mengeling van inhoud, netwerking en eerbetoon, met de Waalse logistieke gemeenschap als enig (maar vruchtbaar) belangencentrum.

Praktische info:

 • Wanneer? 28 mei 2019 van 9u30 tot 18u00 (gevolgd door de Gazellen)
 • Waar? Namur Expo, Av. Sergent Vrithoff 2, 5000 Namen
 • Toegang? Gratis met online inschrijving www.bestofwallonia.be (code 10037)
 • Exposant? Neem contact op met: info@transportmedia.be
  of +32 (0)16 22 11 31

Lees alles over Easyfairs in onze Transport & Van In Belgium directory!

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!