Bert Verbessem: “Met Jost Group is de continuïteit gegarandeerd”

 03/09/2015  Yannick Haesevoets  News Transport
Bert Verbessem: “Met Jost Group is de continuïteit gegarandeerd”

Het grote Jost Group neemt Verbessem/Powerline over. De firma uit Waarloos wordt in één klap onderdeel van een internationale groep, al zal er in eerste instantie weinig veranderen voor klanten en medewerkers.

“De afgelopen jaren zijn we heel sterk gegroeid, waardoor we merkten dat we nood hadden aan een nieuwe structuur”, zegt Bert Verbessem, tot voor de overname eigenaar van de logistieke speler uit Waarloos. Op eigen houtje blijven groeien, houdt risico’s in. Toen Roland Jost voorstelde om de Verbessem-wagon aan de grote Jost-trein te haken, was de keuze snel gemaakt. “De prioriteit hier is wat het beste is voor de firma. Nu kunnen we verder groeien, en dat is belangrijk, want als je niet meer groeit bent je ten dode opgeschreven. Wat belangrijk is, is dat we op deze manier de continuïteit kunnen garanderen.” Bert Verbessem, ondertussen de derde generatie binnen het familiebedrijf, kan daarbij rekenen op de steun van zijn voorgangers.

“We blijven onafhankelijk”

Veel zal er in de nabije toekomst niet veranderen voor Verbessem. “Dat was ook wat mij het meest aansprak aan het aanbod: we blijven hier een onafhankelijk werkende organisatie die kan rekenen op steun van de grote groep. De grote beslissingen gebeuren centraal en we staan sterker op vlak van aankoop, maar naar de klanten en het personeel toe verandert er niets.”

Wat Verbessem een gegeerde bruid maakte voor de grote transportgroep? “Ik denk dat wij een aantal erg interessante klanten in portefeuille hebben”, zegt Bert Verbessem. “We doen logistiek en transport voor Coca-Cola, AB-Inbev en Spa, bijvoorbeeld. Maar daarnaast staan wij ook ver op vlak van veiligheid en al wat groen is. Dat zijn belangrijke sleutelwoorden vandaag en morgen.”

Onlangs nog opende Verbessem in Gent, nabij de strategische kruising van E17 en E40, een grote opslagplaats. “Die was eigenlijk op de groei voorzien, en nog te groot voor Coca-Cola. Die groei kan er nu, met de overname, komen.”

En voor Bert Verbessem zelf? “Ik blijf hier als directeur met dezelfde operationele taken, alleen zal ik nu rapporteren binnen de groep.”

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!