Bert Verbessem: “Ik blijf op post”

 04/09/2015  Claude Yvens  Economie
Bert Verbessem: “Ik blijf op post”

Twee dagen na de aankondiging van de overname van zijn bedrijf door Jost Group, hebben wij gepraat met Bert Verbessem over de redenen die hem ertoe brachten om zijn bedrijf te verkopen en over zijn toekomstprojecten. Eén zaak is zeker: hij blijft aan boord…

Allereerst een verduidelijking: het bedrijf Transport Verbessem werd overgenomen, de activa van het zusterbedrijf Powerline werden overgemaakt aan de Jost Group, maar Powerline blijft actief als immobiliënbedrijf en blijft in handen van Bert Verbessem. “De logistieke activiteiten van Powerline zijn eveneens overgeheveld naar Jost Group”, verduidelijkt Bert Verbessem. “Deze activiteiten waren trouwens al gedeeltelijk verbonden met Jost Group, aangezien wij sinds twee jaar een magazijnruimte in Luik voor Coca Cola aan hen verhuurden. Het is in dat kader dat ik gepraat heb met Roland Jost, die ik goed ken en terwijl wij het hadden over de evolutie van onze sector heb ik hem verteld over de vragen die wij ons stelden over de toekomst op lange termijn voor een kleine structuur als de onze. Wij zouden in elk geval moeten groeien hebben. Na een aantal gesprekken deed hij me het voorstel dat uiteindelijk uitmondde in de overname. Voortaan is het voortbestaan van het bedrijf verzekerd en dat in een wereld waarin het voor een kleine structuur steeds moeilijker wordt om contracten met grote klanten af te sluiten”, aldus nog Verbessem.

‘Groene’ projecten

Zoals dat intussen de traditie is bij Jost Group zal de overname in eerste instantie vertaald worden naar een centralisatie van de aankopen en de geleidelijke omzetting van de vloot in de kleuren van de groep. Voor het overige zal er in een eerste fase niets veranderen. “Ik blijf in de directie van de onderneming en ik zal me kunnen toeleggen op de commerciële aspecten en de nieuwe logistieke projecten”, gaat Bert Verbessem verder. “Bert zal met uitzondering van het vlootbeheer dezelfde rol blijven spelen als tevoren”, bevestigt Véronique Hustin, woordvoerster van de Jost Group. Wat het zoeken naar ‘groene’ oplossingen en alternatieve aandrijvingen betreft, zitten beide bedrijven op dezelfde golflengte. “Jost Group heeft begrepen dat het noodzakelijk is om in deze richting te evolueren, zoals wij dat trouwens ook al deden met onze voertuigen op CNG”, legt Bert Verbessem uit. En ook binnen de Jost Group beweegt er iets inzake dergelijke projecten. Een aankoop van Dual Fuel diesel/CNG trucks wordt momenteel ernstig overwogen, er moet enkel nog een beslissing genomen worden over een eventueel CNG station in eigen beheer.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!