Berger boekt succes in België

 19/10/2017  Claude Yvens  Trailer
Berger boekt succes in België

Berger, de Oostenrijkse constructeur van verlaagde opleggers, heeft de voorbije weken een aantal belangrijke bestellingen van Belgische transporteurs binnengekregen. Importeur Patrick De Vooght verwacht dat hij dit jaar voor het eerst de kaap van de 100 verkochte voertuigen in de Benelux zal overschrijden.

Bij de belangrijkste klanten zien we bedrijven die voor de eerste keer op de diensten van Berger beroep doen, maar ook de voordelen van de Berger Ecotrail hebben de transporteurs overtuigd. Zo heeft Magetra (Eupen) opnieuw een bestelling van 20 stuks geplaatst, Palifor (Hermalle) heeft 20 exemplaren besteld en MTL (Multimodal Transport & Logistics – Gingelom) heeft er 10 gekocht.
De Berger Ecotrail  heeft een tarra dat 1300 kg lager ligt dan dat van een normale schuifzeiloplegger, waardoor de transporteurs een lichtjes hogere aankoopprijs (zo’n 3000 euro) kunnen recupereren doordat er bijvoorbeeld 26 palletten kunnen worden geladen in plaats van 24, een gegeven dat vaak voorkomt in de frisdranksector. Met de optie coiloplegger kunnen ook zwaardere stalen haspels worden vervoerd.

Patrick De Vooght stelt ook een tweeassige megatrailer voor met een mogelijke technische belasting van 25.575 kg. Met dergelijke oplegger kan het tarief van de Duitse LKW-Maut worden verlaagd. De Belgische importeur laat ook weten dat het zijn eigen leveringsdienst van onderdelen in de Benelux ontwikkelt en binnenkort financieringsformules vanaf zes maanden aanbiedt.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!