Transportmedia.be

Benny Meyen (Group-GTS): “Investeren in 10.000 tot 20.000 m² extra magazijnruimte”

 26/11/2015  Yannick Haesevoets  News Transport
Benny Meyen (Group-GTS): “Investeren in 10.000 tot 20.000 m² extra magazijnruimte”

Group-GTS verhuisde eind november al zijn personeel naar de water- en spoorgebonden site langs de Albertkade in Tessenderlo. Daarmee mikt de transporteur meer dan ooit op het leveren van toegevoegde waarde. “We hebben 6.000 m² aan magazijnruimte en willen volgend jaar minstens 10.000 m² bijbouwen.”

De geschiedenis van GTS gaat terug tot de jaren 80, toen stichter Vital Geybels begon met het lokaal transport van steenkool en aardappelen. Door de jaren groeide het bedrijf uit tot geïntegreerde logistieke speler. Vorig jaar veranderde de naam in Group-GTS, om na de recente overname van TDS Logistics nog meer nadruk te leggen op het brede gamma aan diensten. Het familiebedrijf biedt onder leiding van general manager Ben Geybels een volledige service, van het transport van containers en schuifzeiltrailers tot de overslag en tussentijdse opslag van goederen.

Het magazijn van Group-GTS is een absolute troef. “We beschikken over drie rolbruggen met elk een capaciteit van 30 ton”, vertelt operations manager Benny Meyen. “Als we twee bruggen samen inzetten, vormen ladingen tot 60 ton geen enkel probleem. Ideaal voor grote projectladingen, zware goederen, big bags, coils en andere staalproducten.”

De site in Tessenderlo biedt een enorm potentieel. “We starten binnenkort met de bouw van nieuwe kantoren en investeren in 10.000 tot 20.000 m² extra magazijnruimte, afhankelijk van de projecten die zich aandienen. We zijn dankzij onze strategische ligging langs de E313 en het Albertkanaal sterk regionaal verankerd. Wij kennen de logistieke noden en leggen snelle verbindingen met de havens, inlandterminals en het hinterland.”

Group-GTS behaalde vorig jaar de Lean and Green Star en heeft zijn CO2-uitstoot binnen de vijf jaar met meer dan 20 procent teruggedrongen. “We investeren in cursussen eco-driving voor onze chauffeurs en hebben alle boordcomputers uitgerust met een rijstijlassistent. Daarnaast optimaliseren we onze planning door het aantal lege kilometers tot een minimum te beperken.”

Group-GTS is ISO 9001-gecertificeerd en AEO-geaccrediteerd. “Structuren en procedures zijn heilig voor ons, en dat wordt gezien het huidige internationale klimaat alleen maar belangrijker”, besluit Benny Meyen.