Benelux ontsnapt niet aan vertraging transportvolumes

 25/07/2019  Claude Yvens  Economie
Benelux ontsnapt niet aan vertraging transportvolumes

Na Frankrijk en Duitsland worden de Benelux-landen het hardst getroffen door de dalende conjunctuur, die een impact heeft op de transportvolumes in Europa. Deze resultaten komen uit de meest recente barometer van het vrachtuitwisselingsplatform Timocom.

Tijdens het tweede kwartaal van dit jaar daalden de bij Timocom aangeboden vrachtvolumes met 21% in vergelijking met dezelfde periode in 2018. Volgens de deskundigen bij Timocom liggen twee oorzaken aan de basis van deze vertraging: de protectionistische maatregelen van de Amerikaanse regering en de spectaculaire daling van de export naar het Verenigd Koninkrijk (-56% in een jaar tijd!). In afwachting van de Brexit hebben Britse ondernemers hun magazijnen immers volgepropt. De daling laat zich voornamelijk voelen bij de productiemiddelen en de industriële producten. Het transport van voedingsmiddelen – het is momenteel hoogseizoen voor groenten en fruit – ondersteunden de transportactiviteiten van de landen aan de Middellandse Zee.

In de Benelux-landen, net als in andere exportgerichte economieën, dalen de transportvolumes sneller dan het gemiddelde.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!