Benelux-finale Scania Driver Competitions gaat fossielvrij door

 17/10/2018  Claude Yvens  Trucks
Benelux-finale Scania Driver Competitions gaat fossielvrij door

De finale van de Scania Driver Competions wordt dit jaar gereden op HVO (Hydrotreated Vegetable Oil) van GoodFuels. Naast een prijs voor de overall winnaar wordt ook de GoodFuels Sustainable Driver Award uitgereikt aan de chauffeur die het best scoort op brandstofverbruik tijdens de nationale finale.

De Nederlandse finale van Scania Driver Competitions vindt op 15 december plaats, en een dag later is het de beurt aan de Belgische chauffeurs. Beide finales worden gehouden tijdens het Mega Trucks Festival in Den Bosch (NL). Scania koos voor GoodFuels als partner, een Nederlands bedrijf dat een one-stop-shop heeft gecreëerd voor industriële klanten en een grote verscheidenheid aan specifieke blends biedt.

Jeroen van Heiningen, Managing Director GoodFuels Road & Rail, legt uit waarom zijn bedrijf zich heeft aangesloten bij de Scania Driver Competitions: “In de transportsector wordt CO2 steeds belangrijker, met name voor de eigenaar van de goederen die vervoerd worden. Om de doelstellingen te halen zijn per direct radicale verbeteringen nodig en daarvoor hebben we alle beschikbare oplossingen nodig. De Scania Driver Competitions biedt ons een mogelijkheid om aan een brede doelgroep aan te tonen wat er mogelijk is indien de beste chauffeurs, de meest geavanceerde trucks en de meest duurzame brandstof bij elkaar gebracht worden.”

Lees alles over Scania in onze Transport & Van In Belgium directory!

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!