Benelux-DC van Nedcargo in Willebroek operationeel

 19/07/2017  Philippe Van Dooren  News Logistics, Multimodaal
Benelux-DC van Nedcargo in Willebroek operationeel

Het Benelux Distributie Centrum van Nedcargo in Willebroek is nu operationeel. Het gebouw, dat 40.000 m² groot wordt, richt zich op dranken en levensmiddelen. Het  is op de zone MG De Hulst gelegen, naast het Zeekanaal Schelde-Brussel.  In oktober gaat een eigen containerterminal voor de binnenvaart open.

Het DC vervangt de distributiecentra van Eurobrokers in Relegem en Zellik. De Belgische distributeur van levensmiddelen werd anderhalf jaar geleden overgenomen door Nedcargo. Vanuit Willebroek wordt voor voeding- en FMCG-klanten niet alleen de nationale distributie georganiseerd, maar ook die in de hele Benelux. Volgens Roderick de la Houssaye, directeur-eigenaar van Nedcargo , zien de producenten van levensmiddelen de regio in toenemende mate als één markt. “Daardoor is het centraliseren van de voorraad op Benelux-niveau een steeds vaker gekozen oplossing”, zegt hij.

Het Benelux DC in Willebroek zal vooral dienen voor duurdere producten als wijn, likeuren en specifieke A-merken.  Voor deze producten ligt het zwaartepunt zuidelijker in de Benelux.

Het eerste deel  van 20.000 m² is in mei in gebruik genomen. Na de zomer volgt de volgende tranche van 10.000 m². Dan worden de DC’s in Relegem en Zellik gesloten. In 2018 wordt nog eens 10.000 m² gebouwd. Indien nodig kan het gebouw uitgebreid worden tot 60.000 m².

Dankzij de containerterminal kan Nedcargo de aan- en afvoer deels via de binnenvaart organiseren.  De groep probeert zoveel mogelijk de voorraden te clusteren in multimodaal ontsloten DC’s.