Beltrami is de winnaar van de Green Truck Award 2010

 12/02/2010  Claude Yvens  Expertise Center, Fleet Management
Beltrami is de winnaar van de Green Truck Award 2010
Beltrami is uitverkozen tot laureaat van de Green Truck Awards 2010. Dat werd bekendgemaakt tijdens de jaarlijkse uitreiking van de Transport & Logistics Awards op donderdag 11 februari in Tour & Taxis (Brussel).
 
Beltrami is een internationale groothandel in natuursteen, met een vestiging in Harelbeke. Vlootverantwoordelijke is Bram Callewier die 6 trekkers, 19 aanhangwagens of opleggers, 1 vrachtwagen en 4 lichte bedrijfsvoertuigen beheert. De tweede plaats ging naar Wambacq-Peeters uit Zellik. Het brons was voor Coca-Cola Enterprises Belgium.
 
De Green Truck Award bekroont transportbedrijven die ijveren voor een milieuvriendelijk vlootbeheer in hun bedrijfsfilosofie.
 
Een deskundige en onafhankelijke jury apprecieerde vooral de uitgesproken visie en keuze van Beltrami voor de integratie van een groene vlootpolitiek in de diepe overtuiging dat bedrijfsprocessen duurzaam moeten zijn om competitief te blijven. Niet alleen beschikken alle trekkers, inclusief vrachtwagen, al sinds 2007 over een Euro 5-motor maar worden ook alle bestuurders onderworpen aan een doorgedreven ecodriving-opleiding. Resultaat is een gemiddelde brandstofbesparing die schommelt tussen 5 en 10%. Voorts gaat Beltrami dit jaar een deel van haar containerafhaling reorganiseren via het logistieke LAR-platform in Menen. 
Nog dit jaar wordt gestart met een routeplanning die het aantal afgelegde kilometers en dus de CO2-uitstoot van de Beltrami-voertuigen nog verder moeten doen zakken.
 
Het vlootbeheer van Beltrami kadert in een algemeen beleid van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen waarbij het personeel nauw betrokken wordt en verantwoordelijk wordt gesteld.

Tagged With: Beltrami Green Truck AwardTransport Awards 2010

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!