VIDEO: Beloof om niet te gsm’en achter het stuur

 27/11/2018  Redactie  Economie, Advertorial
VIDEO: Beloof om niet te gsm’en achter het stuur

Op woensdag 22 november lanceerde de VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) samen met de Vlaamse overheid en de transportsector een nieuwe campagne rond afleiding aan het stuur. Die komt er na onderzoek van de VSV waaruit blijkt dat 3 op de 4 weggebruikers de gsm wel eens gebruiken tijdens het rijden.

Meer dan 8 op de 10 Vlaamse automobilisten maken zich bovendien zorgen over het eigen smartphonegebruik in het verkeer.

 Automodus: jouw manier om je aandacht bij het verkeer te houden

“De cijfers geven aan dat het bijna onmogelijk is om de telefoon helemaal uit je voertuig weg te denken. Het wordt dus almaar belangrijker om er verantwoord mee om te gaan.”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts. Daarom stelt de VSV de mentale ‘Automodus’ voor, waarbij je zelf kan zelf kiezen op welke manier je je gsm slim gebruikt.

Hoewel er geen aparte cijfers zijn over het smartphonegebruik in vrachtwagens, blijkt uit andere studies dat afleiding door de gsm ook voor vrachtwagenchauffeurs een probleem vormt. Wie belt achter het stuur, zowel handenvrij als met de gsm in de hand, loopt vier keer meer risico op een ongeval. Wie tekstberichten leest, maakt en/of verstuurt, ziet het risico zes keer groter worden.

Vervolg op TRUCKVEILIG

Deze campagne bouwt verder op TRUCKVEILIG, waarmee chauffeurs en bedrijven engagementen rond verkeersveiligheid kozen, zoals voldoende rusttijden inlassen, haalbare rittenschema’s opstellen en goed onderhouden vrachtwagens voorzien. Nu spitst de VSV de campagnes voor de transportsector toe op concrete thema’s. Zo wil ze ook kleinere bedrijven en individuele chauffeurs bereiken.

 Voor chauffeurs en bedrijven

 Met Beloofd! kunnen vrachtwagenchauffeurs hun eigen Automodus kiezen en hun belofte delen via sociale media met gepersonaliseerde affiches en berichten. Transportbedrijven kunnen beloven om hun werknemers te sensibiliseren en kunnen via communicatiepakketten aan de buitenwereld tonen dat zij zich inzetten voor een veiliger verkeer. Bovendien kan je intekenen op een nieuwsbrief met extra informatie rond verkeersveiligheid en tips van collega’s en andere bedrijven.

 Beloof het ook op www.beloofd.be/transport

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!