Belg knap vijfde op Volvo Trucks Driver Challenge 2018

 18/09/2018  Erik Roosens  Trucks
Belg knap vijfde op Volvo Trucks Driver Challenge 2018

Vrachtwagenchauffeur Brecht Vanruymbeke werd knap vijfde op de finale van de Volvo Trucks Driver Challenge 2018 in Göteborg. De zege ging naar Piotr Krahel uit Polen. Aan de wedstrijd namen 12.000 beroepschauffeurs deel uit 35 verschillende landen.

Volvo Trucks organiseerde de Driver Challenge voor de zesde keer. Tijdens de vorige edities werd zuinig rijden getest in het Volvo Trucks Experience Center, nu kwam daar ook rijvaardigheid bij. Met een FMX moesten de chauffeurs zo snel mogelijk een parcours afleggen zonder hun lading – een doosje op een platform voor de cabine – te verliezen.

Voor de zuinigheidstest reden ze met een FH op een afgesloten parcours binnen een bepaalde tijd. De scores van beide proeven leverden de eindstand op. De eerste vier plaatsen gingen naar respectievelijk Piotr Krahel (Polen), Bert Johansson (Zweden), Simo Laukkanen (Finland) en Pavel Petukhov (Kazakhstan).

Brecht Vanruymbeke (België) eindigde op de vijfde plaats en ging daarmee 28 andere finalisten voor. Brecht (30) volgde een opleiding als lasser maar volgde zijn hart en investeerde zelf in zijn rijbewijs om als trucker aan de slag te gaan. Hij reed eerst voor Vervoer Ter Vichten en is nu al drie jaar in dienst bij Dhondt Logistics.

Zuid-Korea

De eerste twintig plaatsen werden ingenomen door chauffeurs uit Europa. Daarna kwamen de finalisten uit landen zoals Zuid-Korea, China, Australië en Zuid-Afrika. De chauffeur uit Saudi-Arabië eindigde op de laatste plaats.

Met de Driver Challenge wil Volvo Trucks aandacht vestigen op het werk van vrachtwagenchauffeurs. “Bovendien is het een goede manier om jonge mensen te lokken voor deze job”, zegt de constructeur uit Göteborg. “De logistiek- en transportsector groeit voortdurend en kampt wereldwijd met een gebrek aan opgeleide chauffeurs.”

Lees alles over Volvo Trucks in onze Transport & Van In Belgium directory!

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!