[BEELD] Supply chain-visibiliteit in 5 stappen

 29/03/2016  Yannick Haesevoets  News Transport
[BEELD] Supply chain-visibiliteit in 5 stappen

“Hoe maakt u uw supply chain zichtbaar?” Dat vroeg Zetes zichzelf af. Financieel succes en concurrentievoordeel kunnen immers verkregen worden met behulp van een goed gestructureerde, strak aangestuurde en efficiënt uitgevoerde supply chain. Zetes zet de 5 belangrijkste stappen op een rijtje voor het bereiken van een betere supply chain-visibiliteit.

Ea8ZiFK1. Verzamel enkel relevante gegevens:
Waarschuwingen moeten gebaseerd zijn op kritieke informatie en in de meeste gevallen wordt deze verzameld bij bepaalde gebeurtenissen (gebeurtenispunten) en enkel gerapporteerd als gebeurtenissen afwijken van het plan (er zijn uitzonderingen; voor bederfelijke waren bijvoorbeeld kunnen statusrapporten nodig zijn zelfs als ze gewoon in de winkel liggen).

 

CloudAnimation-03
2. Deel relevante kennis met de juiste betrokkenen:

Standaard- en eenvoudige interfaces, waarvoor de andere partij geen geavanceerde EDI- of andere systemen nodig heeft: op de cloud gebaseerd, toegankelijk vanaf mobiele apparaten via portals, en met juist die informatie die de andere partij nodig heeft om de situatie op te lossen.

 

animated-gif-23. Gebruik de juiste technologie:
Die, afhankelijk van het proces, niet noodzakelijk extreem geavanceerd hoeft te zijn. Een handheld barcodescanner bijvoorbeeld is meer dan voldoende voor gebeurtenissen die zich één keer per dag voordoen.

 

ProdLine
4. Procesuitvoering is cruciaal
:

Een betere uitvoering betekent betere gegevens, die de basis kunnen vormen van informatie en kennis die gedeeld kunnen worden.

 

 

logistics-o
5. Maak optimaal gebruik van uw bestaande systemen en processen:

In veel gevallen kunt u gebruik maken van uw bestaande systemen en processen en hoeft u niet uw hele bedrijf te herinrichten.

 

 

Lees alles over Zetes in onze Transport & Van In Belgium directory!

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!