Bedrijvigheid Nederlandse transportsector bereikt hoogste punt in 6 jaar

 14/09/2017  Claude Yvens  Economie, Nieuwsbrief
Bedrijvigheid Nederlandse transportsector bereikt hoogste punt in 6 jaar

Uit de laatste conjunctuurenquête van Transport en Logistiek Nederland blijkt dat de bedrijvigheid in de transportsector het hoogste punt in 6 jaar bereikt. Daartegenover staat dat 40 % van de transportondernemingen voor het tweede kwartaal een tekort aan arbeidskracht meldden.

De deelmarkten die het meest profiteren van de groei zijn de sierteeltsector en vervoer van bouwmaterialen, gaven de transportondernemers aan. Ook het tank / silovervoer en geconditioneerd transport (gekoeld en verwarmd transport) deden het goed in het tweede kwartaal. Bij internationaal transport is er ook weer meer werk.

Ondanks het feit dat prijzen onder de maat blijven (maar het gata toch vooruit…) stijgt het winstniveau naar het hoogste punt sinds eind 2015. “Dat is heel belangrijk voor de transportsector”, aldus TLN voorzitter Arthur van Dijk. “De sector heeft na de crisis weer wat vet op de botten nodig. In de komende jaren komen er nog stevige investeringen in onder andere duurzaam / schoner materieel aan. Daar moet ook ruimte voor zijn”.

 

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!