Be-Trans gaat ook voor LNG

 22/08/2019  Claude Yvens  Trucks
Be-Trans gaat ook voor LNG

Be-Trans is de volgende Belgische transporteur in de rij om de (gedeeltelijke) overstap te maken naar aardgas. De transportondernemer uit Geel nam onlangs twee Volvo Trucks FH op LNG in gebruik.

De FH-trekkers van Be-Trans pendelen hoofdzakelijk tussen België en Nederland en rijden op bestemmingen binnen een straal van 200 à 300 km. Ze worden ook gebruikt voor ritten richting het Ruhrgebied in Duitsland, waar LNG-voertuigen van een vrijstelling van de LKW-Maut kunnen genieten. De voertuigen leggen wekelijks zo’n 2.500 à 3.000 km af.

Na drie weken kan Bert Vranckx (Be-Trans) bevestigen dat de resultaten en verbruikscijfers zeer gunstig zijn: “Het verbruik is lager dan verwacht, zodat de trekkers op LNG iets goedkoper zijn in uitbating dan dieseltrucks.” Bert Vranckx heeft er vertrouwen in dat de restwaarde na vijf jaar goed zal meevallen. Hij is met andere woorden van plan om ook in de toekomst in LNG-technologie te investeren om op die manier de koolstofvoetafdruk van zijn bedrijf te verminderen. Bert Vranckx hoopt ook snel trucks op waterstof te kunnen testen. Hij plaatste eerder een voorbestelling van drie exemplaren van de Amerikaanse Nicola Tre.

Beide voertuigen werden geleverd door Volvo Truck Center in Olen.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!