BCTN neemt nu ook North Sea Port in netwerk op

 11/09/2019  Philippe Van Dooren  Multimodaal
BCTN neemt nu ook North Sea Port in netwerk op

BCTN neemt North Sea Port op in zijn netwerk. De terminaloperator gaat de haven dagelijks bedienen met binnenschepen. Dergelijke diensten bestaan al tussen de binnenvaart containerterminals van de groep en de zeehavens Rotterdam, Antwerpen en Zeebrugge.

BCTN is de grootste uitbater van ‘inland container terminals’ in Nederland en België. “Dat zo’n bedrijf North Sea Port opneemt in zijn netwerk is een belangrijk signaal”, zegt CEO Daan Schalck.

Volgens Joop Mijland, Managing Director van BCTN, kan dit rederijen, verladers en goederenontvangers verder stimuleren om lading van de weg te halen en op het binnenschip te zetten. “Wij hebben terminals in Alblasserdam, Den Bosch, Nijmegen, Roermond en Venray in Nederland en Beringen, Geel en Meerhout in België. Wij beschikken over een dagelijkse verbinding van deze terminals met Rotterdam, Antwerpen en Zeebrugge. We voegen daar nu North Sea Port aan toe.”

In North Sea Port neemt de binnenvaart al ruim de helft van het goederenverkeer tussen de haven en haar achterland voor haar rekening. Het containervervoer zit hierbij stevig in de lift.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!