Autovil takelt trucks met… een Volvo FH

 17/01/2018  Claude Yvens  Service
Autovil takelt trucks met… een Volvo FH

Volvo Trucks-dealer Autovil heeft naast de garageactiviteiten ook een eigen takeldienst voor vrachtwagens, zowel voor eigen klanten als anderen. Daarvoor werd een nieuwe Volvo FH 540 8×4 in dienst genomen.

“We begonnen er mee om gestrande voertuigen van klanten naar ons eigen atelier te slepen om ze in betere omstandigheden te kunnen herstellen. We doen trouwens uitsluitend depannages van vrachtwagens. Aanvankelijk deden we  enkel depannages voor onze eigen klanten maar intussen hebben we de dienst uitgebreid”, zegt David Cornelis, de zoon van Ingrid De Plecker die samen met haar broer Tom instaat voor de dagelijkse leiding van Autovil Londerzeel.

Om die zware voertuigen te takelen gebruikt Autovil een Volvo FH 540 8×4 uitgerust met de Rotator 1150 van Jige die tot 45 ton kan tillen. Uitgeschoven tot 10 meter kan de takel nog steeds een gewicht van 11 ton aan. Het voertuig heeft daarbovenop ook nog eens drie winchen van 22,5 ton. De Volvo FH is uitgerust met twee voorassen die elk 9 ton aankunnen en twee achterassen met een draagvermogen van elk 13 ton. De vrachtwagen is uitgerust met de 13-liter motor en de geautomatiseerde I-Shift-versnellingsbak. “Daarmee kan je perfect manoeuvreren als je een gestrand voertuig moet trekken”, zegt David. “Vroeger had je daar een manuele bak voor nodig.”

Lees alles over Volvo Trucks in onze Transport & Van In Belgium directory!

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!