Autoveiligheid opent keuringsite voor trucks bij Trafuco

 27/04/2018  Claude Yvens  Service
Autoveiligheid opent keuringsite voor trucks bij Trafuco

Vandaag opent Groep Autoveiligheid haar zesde site voor “keuring op verplaatsing” van bedrijfsvoertuigen bij Trafuco in Schelle. Eerder werden dergelijke faciliteiten al geopend bij H. Essers in Lommel, Nebim JRS in Bilzen, TDL in Houthalen en Volvo Truck Centre in Antwerpen en Beerse.

Voor de Transporteur van het Jaar 2015 betekent dit dat de ongeveer 900 voertuigen van de Trafuco-vloot op het eigen terrein de technische keuring kunnen ondergaan. Dit levert kostenefficiëntie op door tijdsbesparing , minder verplaatsingen en CO2 uitstoot, maar ook de mogelijkheid om naast het onderhoud van voertuigen voor derden, op de eigen site ook keuringen te kunnen aanbieden.

De nieuwe keuringslijn voldoet aan dezelfde voorwaarden als de keuringslijnen in een keuringsstation : de onafhankelijkheid van de inspecteurs, het principe van de wisselende ploegen, het feit van minstens twee inspecteurs waarvan één leidinggevende, met ad hoc inspecties en nacontroles door de overheid, het ethisch charter voor alle medewerkers van de autokeuring en van de klant, de strenge sancties in geval van… blijven onverminderd gelden.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!