Automatisering van de opslagplaatsen: in 5 jaar +21,6%

 28/08/2019  Justin Duckers  ICT & Magazijninrichting
Automatisering van de opslagplaatsen: in 5 jaar +21,6%

Volgens het Engelse onderzoeksbureau Interact Analysis zullen we de internationale automatiseringsmarkt van opslagplaatsen fors zien uitbreiden. Binnen vijf jaar wordt namelijk een omzetcijfer verwacht van 41 miljard euro, wat neerkomt op een groei van 21,6%. Dit verhindert niet dat voor 2020 en 2021 een vertraagde groei dreigt, die wordt veroorzaakt door het onzekere politieke en economische klimaat.

De dalende vraag in Europa en de handelsoorlog tussen Amerika en China spelen hier een rol in. Bedrijven stellen het nemen van beslissingen uit, waardoor de verwachte groei dus vertraging oploopt. De bedrijven voor logistieke automatisering noteren nu al cijfers die lager zijn dan die voor dezelfde periode vorig jaar. Zo lag de toename van de bestellingen bij Dematic dit eerste halfjaar 13% lager dan tijdens het eerste halfjaar van 2018 (52%).

De leveranciers van geïntegreerde systemen spelen hierop in en zetten in op service en het onderhoud van reeds bestaande systemen bij klanten en op dienst na verkoop. Dit levert immers vaste inkomsten op. Vanaf 2022 zou de groei opnieuw normaal moeten worden en de verwachte 41 miljard moeten halen, door de steeds grotere vraag van de consumenten naar sneller en goedkopere leveropties online.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!