Autologistiek: Groupe CAT neemt STVA over

 06/11/2017  TransportMedia  Economie
Autologistiek: Groupe CAT neemt STVA over

In mei van dit jaar kondigde Groupe Cat zijn intenties aan om STVA over te nemen, en de deal is nu effectief een feit. Hiermee rondt de specialist in voertuiglogistiek de grootste overname uit zijn geschiedenis af.

STVA stelt 2.000 personeelsleden tewerk in negen landen, waaronder België. Buiten Frankrijk is dit bedrijf voornamelijk actief in Duitsland (waar de Franse onderneming Egerland en Helf kocht), Spanje (waar het onder meer Sintax Logistica in handen kreeg), het Verenigd Koninkrijk, Polen en Marokko. Het beschikt ook in België over een vestiging, meer bepaald in Lot-Beerse. In deze vestiging werd de eigen vloot volledig afgebouwd in 2013/2014 en sindsdien wordt het enkel nog gebruikt als expeditiekantoor.

De bruidsschat van STVA bestaat onder meer uit 31 vestigingen, 725 vrachtwagens en 2.600 wagons (een type voertuig dat Groupe Cat nog niet in zijn bezit had). Dankzij de overname beschikt Groupe Cat voortaan over 1.700 vrachtwagens en 96 vestigingen. Deze transactie zorgt er bovendien voor dat Groupe Cat nu (rechtstreeks of onrechtstreeks) ca. 8.000 personeelsleden in dienst heeft.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!