Autobedrijf Jacobs komt in Zweedse handen

 23/08/2018  Claude Yvens  Service
Autobedrijf Jacobs komt in Zweedse handen

Acht maanden na de overname van zeven Mercedes-Benz filialen in België (waaronder die in Gent en Aalst) heeft het Zweedse Hedin Bil nu ook met privé-dealer Jacobs een overeenkomst bereikt voor de overname van de  Mercedes-Benz activiteiten in Lokeren en Sint-Niklaas.

Hiermee (en na goedkeuring door de Belgische Mededingingsautoriteit) ontstaat de grootste Mercedes-Benz concessiehouder in België die straks 14 sites zal uitbaten, waarvan vier truckdealers.

Carl Seys (medezaakvoerder van Jacobs): “We hebben een grondige studie van de toekomstige evoluties in de automotive sector gemaakt en de slagkracht van de internationale spelers in kaart gebracht. In de ogen van onze importeur waren we de bevoorrechte Belgische concessiehouder om mee te dingen naar de toewijzing van de filialen van Gent en Aalst.  Hoe graag we zelf de uitbouw van Mercedes-Benz in de Oost-Vlaamse regio zouden waarmaken, we konden niet naast de realiteit kijken. We opteerden om onze activiteiten op termijn over te dragen, hetgeen gisteren uitmondde in een formeel akkoord. Daarmee is de verdere ontwikkeling van ons bedrijf op lange termijn voor onze medewerkers maximaal verzekerd.”

Kris De Saegher (medezaakvoerder van Jacobs): “Voor onze medewerkers is dit een enorme opportuniteit: dergelijke organisatie biedt doorgroeimogelijkheden, zelfs over verschillende afdelingen heen.  En toch blijft er voor de medewerkers een lokaal kleinschalig gevoel over de 14 sites.  Er ontstaan ook mogelijkheden om dankzij IT (en een kostenverdeling over meerdere sites), een aantal functies aangenamer te maken.“

Jacobs realiseerde in 2017 met 140 medewerkers 100 miljoen euro omzet door de verkoop van 2.000 voertuigen en bijkomende serviceactiviteiten. Hedin stelt 3.000 mensen tewerk, heeft 31 merken in portfolio, en raamt de verkoop in 2018 op 80.000 voertuigen.

 

Lees alles over Mercedes-Benz in onze Transport & Van In Belgium directory!

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!