Autamarocchi wordt steeds intermodaler, met Kässbohrer

 13/03/2018  Claude Yvens  Trailer
Autamarocchi wordt steeds intermodaler, met Kässbohrer

De Italiaanse transporteur Autamarocchi breidt zijn pool voor multimodaal vervoer steeds verder uit. Voor zijn getrokken materieel gebeurt dit via een erg nauwe samenwerking met Kässbohrer.

Autamarocchi heeft een wagenpark van zo’n 700 motorvoertuigen en 1300 opleggers. Het bedrijf is gespecialiseerd in het transport van volle wagens en containers, maar laat vooral van zich spreken door zijn sterke intermodale ontwikkeling. Het gaat er prat op de derde grootste Europese vloot van containerchassis te hebben. En hiervoor rekent het steeds vaker op het getrokken materieel van Kässbohrer, in het bijzonder op het K.SHG S-chassis met zwanenhals en op de K.SCC Ferry Coil schuifzeilopleggers met spoelenhouders. Van deze laatste valt vooral de stevigheid van het chassis bij algemeen directeur Ervino Harej in de smaak. Onlangs mocht Autamarocchi daar trouwens een bestelling van 70 stuks van in ontvangst nemen.

De meest recente blijk van die samenwerking betreft een bestelling van 220 K.SHG L Light-chassis met een tarra dat tot 3640 kg kan worden verlaagd, en dit dankzij de aluminium velgen. Dit product is trouwens op het IAA-salon van 2016 gelanceerd.