Astrata: 3 nieuwe instrumenten om het vlootbeheer te verbeteren

 21/03/2016  Claude Yvens  News Transport, IT
Astrata: 3 nieuwe instrumenten om het vlootbeheer te verbeteren

Astrata Europe maakt van de Internationale Week van het Transport en de Logistiek gebruik om zijn nieuwe applicatie voor bestuurders te lanceren. Daarnaast stelt het zijn beheersoplossingen voor opleggers en banden voor. Het doel van deze nieuwe tools is het doeltreffender maken van het wagenparkbeheer.

 

  • AppLinc, de nieuwe app van Astrata, integreert de track & trace functies en tweerichtingsboodschappen met de chauffeurs via de beheerswebsite van Astrata. “De applicatie is compatibel met het navigatiesysteem van de smartphone voor de begeleiding van de chauffeurs in functie van de opdrachten die ze ontvangen. De bestuurders kunnen bovendien via typeformulieren samenvattingen van ritten doorsturen naar de dispatching”, luidt het.
  • De nieuwe bewakingsoplossing voor opleggers van Astrata kreeg de naam Scombox mee. “Deze app biedt transportbedrijven de kans om de totale controle over alle onderdelen van de vloot rechtstreeks in de hand te houden vanaf de back office en te garanderen dat alle producten in alle veiligheid en conform de kwaliteitsnormen vervoerd worden. Eén van de voornaamste troeven van de nieuwe oplossing is dat ze transportbedrijven toelaat de precieze plaats van hun opleggers en de vervoerde goederen te bewaken zonder enige interventie van de chauffeur. Daarnaast weet men ook steeds of de oplegger verbonden is met de truck of niet”, aldus Astrata.
  • De TCS service, die beschikbaar is op de DriverLinc boordcomputer. “Die maakt het mogelijk dat de boordcomputer de staat van de banden van het voertuig constant bewaakt. Hij geeft ook toegang tot de staat van het volledige bandenpark van de vrachtwagens en opleggers”, luidt het tot slot.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!