Meer autonomie voor de Nissan e-NV200

 21/11/2018  Claude Yvens  Van
Meer autonomie voor de Nissan e-NV200

Nissan is van plan om op het Autosalon een e-NV200 met een grotere actieradius voor te stellen, en dit dankzij nieuwe batterijen van 40 kWh. Dit zal zijn populariteit in de wagenparken nog verhogen, sinds begin dit jaar zijn er in Europa trouwens al 7000 bestellingen voor binnengekomen (waarvan 66 in België).

Met zijn nieuwe batterij heeft de e-NV200 voortaan een actieradius van 200 kilometer (WLTP-cyclus), wat neerkomt op een verhoging van 60% in vergelijking met de vorige generatie. Nissan schuift ook zijn V2G-technologie naar voor, waarmee het voertuig energie kan opvangen en zelfs verkopen aan het plaatselijke energienetwerk. De nuttige lading van de e-NV200 bedraagt 667 kg.

Nissan bouwt trouwens samenwerkingen met verschillende carrosseriebouwers uit. We vestigen uw aandacht ook op de sleutelklare koelversie van het NV200-gamma. De geïsoleerde kist biedt een nuttig volume van 2,2 m³ en diverse opties om het interieur in te richten en om te bouwen. De NV200 Koelwagen wordt met een Carrier-koelgroep geleverd. Achter het ontwerp van een NV400 met een Scattolini-laadbak schuilt trouwens dezelfde logica.

Op de Nissan-stand op het Autosalon wordt ook het Navara-gamma in de kijkers gezet, en dan vooral de speciale versies, de (overuitgeruste) N-Guard en de Off-Roader AT32 (die het bijzonder goed doet op onverhard terrein en is uitgewerkt door de IJslandse specialist Arctic Trucks).

The Nissan Navara OFF-ROADER AT32.

Tot slot (maar de verrassing wordt pas op 17 januari onthuld) komt er ook een speciale versie van de NV300, propvol geconnecteerde technologie en ontworpen in samenwerking met Studio Hardy. Van het NT-gamma zal op de stand echter geen spoor zijn.

 

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!