Asbestfrabriek in haven Gent wordt logistieke zone voor kmo’s

 10/01/2020  Philippe Van Dooren  News Logistics, Real Estate
Asbestfrabriek in haven Gent wordt logistieke zone voor kmo’s


De site van de vroegere asbestfabriek Balmatt aan de Langerbruggestraat in de haven van Gent wordt binnenkort een nieuw bedrijvenpark van 27.000 m² voor onder meer logistieke kmo’s. Project Hexaport moet een nieuwe impuls geven aan het bedrijfsleven langs het Kanaal Gent-Terneuzen. 

Balmatt was in de jaren ’70 een producent van asbestproducten. Nu gaat vastgoedontwikkelaar Hexagon werken aan de reconversie van de site. Een gedeelte van de bestaande gebouwen wordt gerenoveerd en andere gebouwen worden gesloopt en vervangen door nieuwbouw.

Deze historische site, gelegen op een goede locatie vooraan in de haven, dreigde ingepalmd te worden door woningprojecten. “De residentiële ontwikkelingen in Gent beginnen steeds meer naar het Noorden uit te breiden. Dus is het dringend tijd dat de leegstaande bedrijfsgebouwen daar een opknapbeurt krijgen én dat er ook nieuwe bedrijfsgebouwen bijkomen”, zegt Jelle Vandendriessche, CEO van Hexagon

In totaal komen er 27.000 m² industriële gebouwen bedoeld voor opslag, logistiek en productie. Het nieuwe gedeelte van de site, zo’n 10.000 m², ligt vlak naast de kantoren van de Scheepvaartpolitie en de parking van Honda.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!